Casa Albă a sugerat că Scoţia nu ar fi parte a Marii Britanii | FOTO

  • 14 Iulie 2018 13:41
Casa Albă a sugerat că Scoţia nu ar fi parte a Marii Britanii | FOTO

Casa Albă a transmis din greşeală că preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, pleacă din Marea Britanie, deşi liderul american s-a deplasat în Scoţia, parte a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, informează presa britanică, citată de MEDIAFAX.

Pe fondul protestelor masive, Donald Trump s-a întâlnit vineri, la Londra, cu premierul Marii Britanii, Theresa May, şi cu regina Elizabeth a II-a, în cursul unei vizite de lucru. Vineri seară, Donald Trump s-a deplasat în Scoţia, parte a Marii Britanii, unde va juca golf. Liderul american, a cărui mamă a fost din Scoţia, şi soţia sa, Melania Trump, rămân sâmbătă şi duminică în staţiunea scoţiană Ayrshire, în hotelul Turnberry, aparţinând familiei Trump.

Vineri seară, Preşedinţia SUA a informat prin Twitter că Donald Trump merge în Scoţia. "Astăzi, Donald Trump şi Prima doamnă a SUA au luat ceaiul cu Majestatea sa regina Elizabeth a II-a la Castelul Windsor, înainte de a părăsi Marea Britanie", a transmis Casa Albă prin Twitter, potrivit publicaţiilor Scottish Daily Record, Huffington Post şi Express. Însă Donald Trump nu a plecat din Marea Britanie, fiind în Scoţia, care alături de Anglia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord formează Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Mesajul eronat a rămas câteva ore pe Twitterul Preşedinţiei SUA, după care a fost şters.

Casa Albă a sugerat că Scoţia nu ar fi parte a Marii Britanii | FOTO

Gafa Preşedinţiei SUA a atras reacţii ironice în presa britanică şi pe reţelele de socializare online. "Casa Albă afirmă că Scoţia nu este parte a Marii Britanii, o gafă penibilă pe Twitter în timpul vizitei lui Donald Trump pentru golf", a titrat cotidianul The Scottish Daily Record.

"Donald Trump, ironizat şi umilit din cauza gafei făcute pe Twitter de Casa Albă", notează Daily Express.

"Casa Albă proclamă independenţa Scoţiei, pretinzând că Donald Trump «a părăsit Marea Britanie» deşi a ajuns pe aeroportul scoţian Prestwick", observă The Scottish Sun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chişinău
5 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:4,1 m/s
Sun
4 °C
Mon
3 °C
Tue
4 °C
Wed
3 °C
Thu
2 °C

Curs oficial BNM 16 Februarie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3054 -0.0000
USD 17.1322 -0.0000
RON 4.0703 -0.0000
UAH 0.6291 -0.0000
RUB 0.2559 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău