Casa Albă a sugerat că Scoția nu ar fi parte a Marii Britanii | FOTO

  • 14 Iulie 2018 13:41
Casa Albă a sugerat că Scoția nu ar fi parte a Marii Britanii | FOTO

Casa Albă a transmis din greșeală că președintele Statelor Unite, Donald Trump, pleacă din Marea Britanie, deși liderul american s-a deplasat în Scoția, parte a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, informează presa britanică, citată de MEDIAFAX.

Pe fondul protestelor masive, Donald Trump s-a întâlnit vineri, la Londra, cu premierul Marii Britanii, Theresa May, și cu regina Elizabeth a II-a, în cursul unei vizite de lucru. Vineri seară, Donald Trump s-a deplasat în Scoția, parte a Marii Britanii, unde va juca golf. Liderul american, a cărui mamă a fost din Scoția, și soția sa, Melania Trump, rămân sâmbătă și duminică în stațiunea scoțiană Ayrshire, în hotelul Turnberry, aparținând familiei Trump.

Vineri seară, Președinția SUA a informat prin Twitter că Donald Trump merge în Scoția. "Astăzi, Donald Trump și Prima doamnă a SUA au luat ceaiul cu Majestatea sa regina Elizabeth a II-a la Castelul Windsor, înainte de a părăsi Marea Britanie", a transmis Casa Albă prin Twitter, potrivit publicațiilor Scottish Daily Record, Huffington Post și Express. Însă Donald Trump nu a plecat din Marea Britanie, fiind în Scoția, care alături de Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord formează Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Mesajul eronat a rămas câteva ore pe Twitterul Președinției SUA, după care a fost șters.

Casa Albă a sugerat că Scoția nu ar fi parte a Marii Britanii | FOTO

Gafa Președinției SUA a atras reacții ironice în presa britanică și pe rețelele de socializare online. "Casa Albă afirmă că Scoția nu este parte a Marii Britanii, o gafă penibilă pe Twitter în timpul vizitei lui Donald Trump pentru golf", a titrat cotidianul The Scottish Daily Record.

"Donald Trump, ironizat și umilit din cauza gafei făcute pe Twitter de Casa Albă", notează Daily Express.

"Casa Albă proclamă independența Scoției, pretinzând că Donald Trump «a părăsit Marea Britanie» deși a ajuns pe aeroportul scoțian Prestwick", observă The Scottish Sun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău