Cartofi și mere modificate genetic

  • 25 Martie 2015 22:32
Cartofi și mere modificate genetic

Cartofii și merele care nu își schimbă culoarea atunci când sunt lovite sau tăiate au ajuns cu un pas mai aproape de realitate.

În curând acestea ar putea fi găsite pe rafturile magazinelor din Statele Unite, având învedere că reprezentanții Administrației americane pentru Hrană și Medicamente (FDA) și-au dat acordul asupra lor și le recunosc ca fiind „la fel de sigure și de nutritive ca și variantele lor convenționale”.

Abrobarea a fost dată pentru șase varietăți de cartofi produse de Boise, o companie din Idaho, și pentru două varietăți de mere ce provin de la compania canadiană Okanagan Specialty Fruits.

Cei de la Okanagan Specialty Fruits sunt de părere că această schimbare va face merele mai populare atât pentru consumatori cât și pentru companiile din industria alimentară pentru că nu își vor schimba culoarea într-un maro neatrăgător. Un aspect mai plăcut ar putea duce, totodată, la reducerea numărului de mere aruncate pentru că au fost lovite. Specialiștii din industrie nu s-au arătat foarte încântați de idee și se tem că anumiți consumatori ar putea să evite produsele modificate genetic, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău