Carnetul de partid al lui CEAUȘESCU vândut cu 2 mii de EURO

  • 27 Martie 2015 17:33
Carnetul de partid al lui CEAUȘESCU vândut cu 2 mii de EURO

Carnetul de partid și șapca lui Nicolae Ceaușescu s-au numărat printre cele mai râvnite loturi la licitația „Epoca de Aur”, care a avut loc miercuri,26 martie, la București, informează Agerpres.

Cea mai spectaculoasă adjudecare a serii, puternic simbolică, a fost a carnetului de partid al lui Nicolae Ceaușescu, al cărui preț de pornire a crescut mai bine de șase ori.

„Într-un minut, prețul carnetului - o raritate, atât pentru specialiști, cât și pentru colecționari - a urcat de la 300 de euro la 2.000 de euro. Adjudecatarul nu a dezvăluit destinul carnetului, însă a lăsat de înțeles presei prezente că publicul larg va mai avea ocazia să vadă acest artefact al comunismului, acesta neintrând în obscuritatea unei colecții private”, se arată în comunicat.

Printre loturile cele mai licitate s-au numărat și geanta și portmoneul Gucci ale Elenei Ceaușescu (adjudecate la 1.400 de euro), ceasul Tressa al lui Nicolae Ceaușescu (adjudecat la 2.750 de euro), dar și șapca emblematică a acestuia (adjudecată pentru 350 de euro).

Cele mai bune rezultate ale secțiunii de artă realist-socialiste, adjudecată în proporție de aproximativ 80%, au fost înregistrate de „Lenin vorbind mulțimii” de Boris Caragea (4.500 de euro) și „Scânteia” lui Constantin Artachino (4.500 de euro). De asemenea, obiectele de colecție specifice perioadei au fost apreciate: Iliuță Pronosport (mascota Loto-Prono) fiind adjudecat pentru 250 de euro (de cinci ori mai mult decât pornirea).

Cu o rată de adjudecare de aproximativ 70%, Licitația Epoca de Aur a ajuns la 40.000 de euro, completând totalul de aproape 100.000 euro obținut de Licitația de Valori Tradiționale. Cea mai valoroasă achiziție din cadrul Licitației de Valori Tradiționale a reprezentat-o adjudecarea operei „Ghiocel” de Nicolae Grigorescu pentru 18.000 de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău