Carnavalul de la Veneția | Ce îi așteaptă în aces an pe vizitatorii orașului redresat după inundații

  • 09 Februarie 2020 17:10
Carnavalul de la Veneția | Ce îi așteaptă în aces an pe vizitatorii orașului redresat după inundații

Cântecele de dragoste ale gondolierilor din Veneția - barcarolele - au inspirat cândva artiști din toată Europa. Orașul, redresat după inundațiile din noiembrie, a ales iubirea ca temă a spectacolului inaugural al ediției din acest an a tradiționalului său carnaval, relatează AFP, potrivit Agerpres.ro.

Evenimentul a fost inaugurat sâmbătă seara de primarul Veneției, Luigi Brugnaro. O mulțime densă de turiști a invadat cheile canalului Cannaregio, asistând la o paradă pe apă și acrobații în aer. Duminică, sărbătoarea venețiană a continuat cu o altă procesiune acvatică.

Brugnaro a declarat presei că lucrul bun în acest an este că nu sunt atât de mulți oameni și se pot face rezervări la hoteluri chiar și în ultimul moment, lucru care nu este de obicei posibil în perioada Carnavalului. "Mulți cred că suntem încă sub apă", a spus Brugnaro, referindu-se la inundațiile severe suferite în noiembrie. El a subliniat că "orașul a fost restaurat complet și este mai mult mai frumos decât înainte'', conform dpa.

Hotelierii s-au plâns că numărul rezervărilor a scăzut după inundații și că turiștii sunt dezinformați în legătură cu situația.

Orașul întâmpină în fiecare an peste 3 milioane de vizitatori din întreaga lume care vin la Carnaval și găzduiește aproximativ 30 de milioane de turiști pe an. Veneția este una dintre cele mai populare destinații de city-break la nivel mondial și de multe ori se confruntă cu turismul excesiv.

Creat în 1162 după o victorie militară, Carnavalul de la Veneția a fost abandonat mult timp și adus la zi de municipalitate în 1980.

În acest an, Carnavalul de la Veneția se desfășoară până pe 25 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău