Care va fi soarta proiectului „Arena Chișinău” construită în proporție de 70%

  • 18 Iulie 2019 15:50
Care va fi soarta proiectului „Arena Chișinău” construită în proporție de 70%

Arena Chișinău, construită în proporție de 70%, va fi definitivată, doar că nu e clară în ce mod și de către cine. Potrivit președintelui Igor Dodon, fie statul va investi banii necesari pentru finalizarea acesteia, iar dacă statul va avea alte priorități, va fi găsit un investitor, transmite IPN.

Într-o conferință de presă de după ședința Consiliului Suprem de Securitate, președintele a spus că există deja o comisie de anchetă separată care se va clarifica în ce condiții a fost organizat concursul pentru această construcție și de către cine. Potrivit lui Igor Dodon, în privința Arenei s-au luat multe decizii suspecte și netransparente.

„În afară de faptul că s-au alocat 70 de hectare, statul a mai alocat din bugetul de stat peste 200 de milioane de lei și nu este clar care a fost raționamentul din partea statului. Se construiește pe 10 hectare, dar statul mai acordă 60 deasupra pentru zona de agrement”, susține șeful statului.

Președintele susține că s-au dat indicații de a securiza activele și investițiile statului, așa ca să nu înstrăinate cele 70 de hectare teren, dar și securizarea investiției financiare făcute până acum.

Ce ține de acțiunile ulterioare în raport cu Arena Chișinău, Ministerul Economiei va veni cu o decizie în timpul următor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău