Care sunt principalele domenii de activitate care vor fi monitorizate de către Serviciul Fiscal de Stat în anul 2024

  • 04 Ianuarie 12:12
Care sunt principalele domenii de activitate care vor fi monitorizate de către Serviciul Fiscal de Stat în anul 2024

Industria prelucrătoare; asistența stomatologică; transportul și depozitarea; construcția, comerțul cu ridicata și amănuntul a mărfurilor – sunt printre principalele domenii de activitate care vor fi monitorizate de către Serviciul Fiscal de Stat în anul 2024, transmite Radio Chișinău.

Într-un comunicat de presă emis astăzi, instituția recomandă plătitorilor de taxe și impozite să se conformeze voluntar, să respecte legea și să-și onoreze obligațiunile fiscale în termen și în volum deplin.

 „Pe de altă parte, în scopul combaterii cazurilor în care contribuabilii nu doresc să se conformeze obligațiilor legale, tratamentul de conformare forțat aplicat constă în efectuarea de verificări amănunțite și controale fiscale”, se mai arată în comunicat.

Una dintre modalitățile prin care angajatorii se eschivează de la plata impozitelor este acordarea salariului în plic. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, circa 70% dintre cei care beneficiază de salarii în plic și au doar înțelegeri verbale cu angajatorii muncesc în domeniul agriculturii. Peste 10% – în construcții, 4% – în industrie și 2% – în comerț.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău