Care sunt noile reguli de intrare în Estonia

  • 29 Iunie 2021 11:28
Care sunt noile reguli de intrare în Estonia

Restricții de intrare în Estonia au fost modificate începând cu data de 28 iunie 2021, după ce Guvernul de la Tallinn a extins oportunitățile de călătorie în țară din state terțe. Astfel, potrivit unei note informative a Ministerului moldovean de Externe, o persoană asimptomatică vaccinată poate călători în Estonia dacă a trecut timpul necesar de la vaccinare pentru a obține o protecție maximă împotriva COVID-19.

Guvernul a ridicat, de asemenea, limita pentru numărul de teste pozitive pentru țările terțe de la 16 la 75 la 100.000 de locuitori. Aceasta înseamnă că o persoană asimptomatică poate călători în Estonia din țări terțe fără autoizolare, dacă ajunge dintr-o țară cu o rată de infecție egală sau mai mică de 75 la 100.000 de locuitori.

Înainte de a ajunge în Estonia, este necesar de completat un chestionar online pe site-ul https://iseteenindus.terviseamet.ee/, până la sosirea în Estonia. Acest lucru va face trecerea frontierei mai ușoară și pentru a evita cozile pentru completarea chestionarului pe hârtie.

Persoanele care au avut deja COVID-19 sau care au fost vaccinate, sau orice alte persoane care nu sunt supuse restricțiilor privind libertatea de circulație în temeiul ordinului respectiv de către guvernul republicii Estonia nu sunt obligate să depună declarația dacă sunt în măsură să furnizeze dovezi ale motivelor scutirii lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău