Care sunt condițiile pentru compensații la servicii comunale și cine poate beneficia de ele în Chișinău

  • 07 August 2018 10:30
Care sunt condițiile pentru compensații la servicii comunale și cine poate beneficia de ele în Chișinău

Persoanele social-defavorizate din municipiul Chișinău pot depune, începând cu 1 septembrie, cereri de compensare a cheltuielilor la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale, pentru sezonul rece 2018-2019, transmite IPN.

Primăria Chișinău informează că beneficiari ai compensațiilor sunt familiile ale căror venituri din ultimele 12 luni sunt mai mici de 3000 lei pe lună pentru fiecare persoană. Compensarea cheltuielilor persoanelor defavorizate din municipiu la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resursele energetice se va efectua până la data de 1 septembrie 2019.

Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău nu pot beneficia de suport financiar la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resurse energetice.

Dosarele pentru acordarea compensațiilor se depun la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (nr. 1-23), la gestionarii fondului de locuințe (Asociațiile de coproprietari în condominiu, Asociațiile proprietarilor locuințelor privatizate, Cooperativelor de construcții a locuințelor și blocurile locative departamentale), la preturile de sector – pentru cetățenii care locuiesc în sectorul particular, la primăriile orașelor, satelor (comunelor) din componența municipiului Chișinău – pentru cetățenii din teritoriile administrative respective. 

Cetățenii care au beneficiat de compensații din partea Primăriei Chișinău în sezonul termic precedent vor depune cereri de reconfirmare prin care declară că veniturile lunare ale familiei nu au crescut și, respectiv, componența familiei a rămas aceeași.

Familiile defavorizate, de rând cu solicitarea de ajutor la plata agentului termic beneficiază, de asemenea, de compensarea diferenței în urma majorării tarifului pentru transportarea deșeurilor menajere solide, precum și pentru plata volumului de apă suplimentar calculat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău