Care sunt cele șapte trucuri care te ajută să scapi de burtă

  • 13 August 2017 14:00
Care sunt cele șapte trucuri care te ajută să scapi de burtă

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist și autorea cărții ”Sănătatea are gust”, a realizat o listă de reguli dietetice pe care ar trebui să le respectăm dacă dorim să căpăm de inestetica burtă, potrivit Mediafax.

1.Obligatoriu, trei mese pe zi

Potrivit acesteia, o zi în care ați ”sărit” o masă este o zi în care nu ați slăbit, iar caloriile venite după sunt asimilate mai repede și transportate instantaneu în grăsime de depozit.

2.Fără mâncăruri tradiționale

Astfel, sunt excluse: salata de boeuf, sarmale, șnițel, chiftele, sosuri cu smântână.

3.Fără produse cu densitate calorică mare.

Mezelurile, cașcavalul, margarina, dulciurile și fastfood-ul trebuie înlocuite cu pește, lapte, iaurt, carne slabă, fructe și legume.

4 Porții mai mici, mai puține feluri la o masă

 ”Pentru că suntem tot mai sedentari trebuie să renunțăm la succesiunea clasică: aperitiv, ciorbă, fel pricipal și desert. Două feluri de mâncare sunt suficiente, iar ciorba trebuie să fie una dintre ele. Aceasta va umple stomacul fără un aport mare de calorii și va asigura senzația de sațietate pentru o perioadă lungă de timp”, a mai spus mendiul nutriționist.

5 Fără zahăr

6 Fără alcool

7 Fără carbohidrați după ora 6 seara. Pâinea, pastele, orezul, fructele, cartofii și mămăliga nu au ce căuta în meniul cinei. Seata este indicat să mâncăm carne de orice fel, inclusiv peștele, și cât mai multe legume.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău