Capitala Tineretului 2023 își intră oficial în drepturi

  • 11 Aprilie 2023 09:41
Capitala Tineretului 2023 își intră oficial în drepturi

Municipiul Ungheni a devenit, oficial, Capitala Tineretului 2023. Startul activităților de tineret, care se vor desfășura pe parcursul întregului an, a fost dat în cadrul unui eveniment festiv la care au participat circa 500 de tineri din toată republica, reprezentanți ai unor autorități publice locale și centrale, organizații de tineret, specialiști în domeniul tineretului, lucrători de tineret, lideri de tineret, reprezentanți ai centrelor de tineret. Activitatea se înscrie în Programul național pentru tineret al Ministerului Educației și Cercetării, implementat prin intermediul Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret, anunță MEC.

Evenimentul a început cu un flashmob cu genericul „Tinerii pentru o lume mai  bună”. În cadrul flashmob-ului tinerii din Ungheni au demonstrat, în drum spre Palatul de Cultură din localitate, ce pasiuni și ce abilități practice aplică la nivel local: dans, muzică, sport, hipism, ciclism etc. În Palatul de Cultură din localitate au fost amenajate spații și prezentate diferite activități de interes pentru tineri, diverse expoziții, panouri pentru fotografii tematice etc.

Prezent la eveniment, Sergiu Gurin, secretar de stat, Ministerul Educației și Cercetării, a menționat:  „Acest program aduce un suflu activ și mai dinamic la nivel local, mobilizând autoritățile publice locale, societatea civilă, centrele de tineret, consiliile de tineret și liderii de tineret pentru a realiza dezideratele tinerilor conform așteptărilor și potențialului acestora. Totodată, prin intermediul Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret, Capitala Tineretului Ungheni va beneficia de suport metodologic și financiar în realizarea cât mai eficientă a programului de acțiuni preconizat”.  

Evenimentul s-a încheiat cu o prezentare în plen a unor noi recomandări pentru „Agenda Tinerilor 2023-2024” la nivel local, conform discuțiilor și ideilor de acțiuni propuse de tinerii prezenți la eveniment.

Reamintim că municipiul Ungheni a fost declarat Capitala Tineretului 2023, în cadrul unui concurs deschis, desfășurat de către Ministerul Educației și Cercetării la finele anului 2022. Precizăm că municipiul Ungheni a mai deținut titlul de „Capitală Tineretului” în Republica Moldova în anul 2011, în cadrul primei ediții a programului.

În programul Ungheni - Capitala Tineretului 2023 sunt implicate activ AO „Făclia”,  AO „Alfa Beta” și AO „Centrul de Dezvoltare Personală” – care beneficiază de suport financiar din bugetul de stat de cca 1,3 mln lei, oferit prin intermediul Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău