Canotorii din R.Moldova au cucerit patru medalii, inclusiv două de aur, la campionatele europene de tineret și juniori

  • 27 Iunie 2021 19:20
Canotorii din R.Moldova au cucerit patru medalii, inclusiv două de aur, la campionatele europene de tineret și juniori

Canotorii din Republica Moldova au cucerit patru medalii, inclusiv două de aur, la campionatele europene de tineret și juniori încheiate duminică, 27 iunie, la Poznan, Polonia.

Daniela Cociu a cucerit medalia de aur în proba de canoe sprint pe distanța de 500 de metri, devenind în premieră campioană europeană de tineret (U23). Ea și-a mai trecut în cont două medalii, aur și argint, în proba de dublu în care evoluează alături de Maria Olărașu. Sportivele calificate la JO de la Tokyo au cucerit aurul în proba de canoe dublu pe distanța de 200 de metri, iar în cursa de 500 de metri s-au mulțumit cu medaliile de argint.

În concursul de juniori, Mihail Culceac și Mihai Chihaia au intrat în posesia medaliilor de argint în proba de canoe dublu pe distanța de 500 de metri.

Amintim că în afară de Daniela Cociu și Maria Olărașu la Olimpiada de la Tokyo s-a calificat și Serghei Tarnovschi, medaliat cu bronz la JO de la Rio din 2016 dar căruia i-a fost retrasă medalia fiind implicat într-un scandal de dopaj.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău