Candidatura Vioricăi Puică la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție, respinsă de Comisia juridică din Parlament (anticoruptie.md)

  • 15 Iulie 2020 18:40
Candidatura Vioricăi Puică la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție, respinsă de Comisia juridică din Parlament (anticoruptie.md)

Comisia juridică numiri și imunități a respins miercuri candidatura magistratei Viorica Puica la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție. Decizia a fost luată cu majoritatea voturilor deținute de membrii PDM și PSRM ai Comisiei, scrie anticoruptie.md

Nu este cunoscut deocamdată motivul respingerii candidaturii Vioricăi Puică de către Comisia parlamentară. Magistrata nici nu a fost invitată la ședința Comisiei, iar subiectul nu a fost inclusă în ordinea de zi a ședinței Parlamentului.

Decizia privind desemnarea Vioricăi Puica la funcția de judecător la CSJ a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii la începutul lunii trecute, iar numirea în funcție urma să fie votată de Parlament.

Rezultatul votului Comisiei juridice numiri și imunități a provocat indignarea mai multor experți în justiție. „O întrebare pentru PSRM! Dacă Judecătoarea Viorica Puică nu merită să lucreze la CSJ, cine din Moldova merită?!”, se întreabă Vladislav Gribincea, președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova. „Iată și toată reforma”, a comentat ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase. „S-au împlinit patru ani de când porneau dosarele împotriva Doamnei Manole. Nu s-a schimbat nimic. Poate, metodele sunt diferite”, a scris și avocata Viorica Grecu pe pagina sa de Facebook.

Viorica Puica a primit calificativul „excelent” de la Colegiul de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor (CEP) subordonat CSM și a fost notată cu 76 de puncte de Colegiul pentru Selecția și Cariera Judecătorilor (CSC).

Mai multe detalii pe anticoruptie.md 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău