Candidatul Partidului Verde Ecologist consideră că transportul public din Chișinău nu corespunde unei capitale europene

  • 09 Octombrie 2019 08:53
Candidatul Partidului Verde Ecologist consideră că transportul public din Chișinău nu corespunde unei capitale europene

Vitalie Marinuța, candidatul Partidului Verde Ecologist, consideră că transportul public din Chișinău nu corespunde cerințelor actuale de dezvoltare a orașului și nu corespunde unei capitale europene. Pentru ca locuitorii capitalei să beneficieze de un transport public de calitate, Vitalie Marinuța își propune să ajusteze rutele de circulație și să modernizeze Parcul Urban de Autobuze, rețeaua de transport electric și de microbuze.

Candidatul Partidului Verde Ecologist vrea ca, din funcția de primar al capitalei, să creeze un centru de monitorizare a traficului, care să gestioneze respectarea strictă a graficului de pornire-sosire în stații a mijloacelor de transport public. O altă măsură care, în opinia lui Vitalie Marinuța, ar îmbunătăți transportul în comun este cea legată de reevaluarea și ajustarea sistemului de semaforizare din oraș, pentru a gestiona mai eficient traficul în orele de vârf.

Tichetarea electronică este un alt punct din programul lui Vitalie Marinuța, destinat modernizării transportului în comun. Candidatul Partidului Verde Ecologist consideră că tichetarea electronică trebuie să fie o parte componentă a Planului de Modernizare a transportului public. Vitalie Marinuța își propune ca, după efectuarea un studiu riguros cu implicarea specialiștilor în domeniu, să continue procedurile deja pornite pentru implementarea tichetării electronice.

Candidatul consideră că transportul cu maxi-taxi reprezintă o soluție temporară, până la momentul modernizării și dotării cu necesarul de unități de transport a Parcului Urban de Autobuze și Regiei de Transport Electric. Vitalie Marinuța își propune să introducă reguli stricte pentru transportul cu maxi-taxi și pedepse mari pentru cei care le încalcă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău