Candidatul la alegerile prezidențiale din România, Dan Barna, la Chișinău: „Evident susțin curentul pro-unionist, dar miza reală este ca România să fie furnizor de bunăstare pentru R.Moldova”

  • 05 Octombrie 2019 12:44
Candidatul la alegerile prezidențiale din România, Dan Barna, la Chișinău: „Evident susțin curentul pro-unionist, dar miza reală este ca România să fie furnizor de bunăstare pentru R.Moldova”

România trebuie să fie un furnizor de bunăstare pentru Republica Moldova, declară candidatul Alianța USR PLUS la președinția României, Dan Barna. În cadrul unei întâlniri cu românii din Republica Moldova el a vorbit despre interconectarea sistemului energetic cu România și modernizarea instituțiilor de învățământ cu susținerea financiară a României.

Candidatul Alianța USR PLUS la președinția României, Dan Barna, își propune să oprească tinerii să plece din țară prin micșorarea impozitelor, astfel încât tinerii să aibă salarii mai mari.

O altă prioritate a lui Dan Barna vizează demararea proiectelor mari de infrastructură, cum ar fi construcția de autostrăzi și spitale regionale.

În ceea ce privește Republica Moldova, candidatul la președenția României pledează pentru implementarea unor proiecte în stânga Prutului susținute de România, ce ar asigura bunăstare oamenilor. „Evident susțin curentul pro-unionist, dar miza reală este ca România să fie furnizor de bunăstare pentru Republica Moldova ca o omul să o simtă, școli și grădinițe susținute și finanțate de România, interconectarea sistemului energetic, gazoductul care este așteptat de mult timp, acele poduri peste Prut care sunt atât de necesare. Toate aceste asigură niște beneficii pe care cetățenii le simt direct. Dincolo de declarații politice este fundamental necesar ca oamenii din Moldova să vadă acea bunăstare europeană despre care știu că există”, a declarat Dan Barna.

Ministerul de Externe de la București a propus deschiderea a 36 de secții de votare în Republica Moldova pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie din România.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din România va avea loc pe 10 noiembrie, iar al dolea pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri al Guvernului României, românii din strainătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidențiale între 8 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 și 24 noiembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău