Candidatul la alegerile prezidențiale din România, Dan Barna, la Chișinău: „Evident susţin curentul pro-unionist, dar miza reală este ca România să fie furnizor de bunăstare pentru R.Moldova”

  • 05 Octombrie 2019 12:44
Candidatul la alegerile prezidențiale din România, Dan Barna, la Chișinău: „Evident susţin curentul pro-unionist, dar miza reală este ca România să fie furnizor de bunăstare pentru R.Moldova”

România trebuie să fie un furnizor de bunăstare pentru Republica Moldova, declară candidatul Alianţa USR PLUS la preşedinţia României, Dan Barna. În cadrul unei întâlniri cu românii din Republica Moldova el a vorbit despre interconectarea sistemului energetic cu România şi modernizarea instituţiilor de învăţământ cu susţinerea financiară a României.

Candidatul Alianţa USR PLUS la preşedinţia României, Dan Barna, îşi propune să oprească tinerii să plece din țară prin micșorarea impozitelor, astfel încât tinerii să aibă salarii mai mari.

O altă prioritate a lui Dan Barna vizează demararea proiectelor mari de infrastructură, cum ar fi construcţia de autostrăzi şi spitale regionale.

În ceea ce priveşte Republica Moldova, candidatul la preşedenţia României pledează pentru implementarea unor proiecte în stânga Prutului susţinute de România, ce ar asigura bunăstare oamenilor. „Evident susţin curentul pro-unionist, dar miza reală este ca România să fie furnizor de bunăstare pentru Republica Moldova ca o omul să o simtă, şcoli şi grădiniţe susţinute şi finanţate de România, interconectarea sistemului energetic, gazoductul care este aşteptat de mult timp, acele poduri peste Prut care sunt atât de necesare. Toate aceste asigură nişte beneficii pe care cetăţenii le simt direct. Dincolo de declaraţii politice este fundamental necesar ca oamenii din Moldova să vadă acea bunăstare europeană despre care ştiu că există”, a declarat Dan Barna.

Ministerul de Externe de la București a propus deschiderea a 36 de secții de votare în Republica Moldova pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie din România.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din România va avea loc pe 10 noiembrie, iar al dolea pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri al Guvernului României, românii din strainătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
2 °C
cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1 m/s
Thu
5 °C
Fri
8 °C
Sat
10 °C
Sun
9 °C
Mon
7 °C

Curs oficial BNM 01 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.9619 -0.1533
USD 18.2258 0.0549
RON 4.1351 -0.0307
UAH 0.6569 0.0096
RUB 0.2334 0.0059
Arhivă Radio Chișinău