Candidații opoziției ruse câștigă alegerile în aproape jumătate dintre districtele din Moscova

  • 09 Septembrie 2019 09:55
Candidații opoziției ruse câștigă alegerile în aproape jumătate dintre districtele din Moscova

20 din 45 de locuri din noul Parlament al Moscovei vor reveni candidaților din partea așa-numitei opoziții sistemice, după alegerile locale de duminică - transmite, luni, postul de radio Eho Moskvî, citat de rador.

Astfel, după numărarea a 99,5% din voturi, comuniștii ruși sunt pe locul întâi în 14 districte din capitala rusă, iar membrii partidelor de opoziție "Iabloko" și "Rusia Justă" obțin câte trei mandate.

Restul de 25 de locuri vor reveni candidaților independenți, transmite Eho Moskvî, menționând că, la alegerile locale de duminică, mulți reprezentanți ai partidului de guvernământ (Rusia Unită) au candidat ca independenți.

Opozantul Aleksei Navalnîi consideră rezultatul scrutinului drept victoria "votului înțelept", în contextul în care, înainte de alegeri, politicianul și-a mobilizat susținătorii, îndemnându-i să voteze candidații opoziției care aveau șanse să obțină mai multe voturi decât reprezentanții partidului de guvernământ.

La Moscova, rata de participare la vot la alegerile locale a fost de puțin peste 21%, la fel ca la scrutinul desfășurat în urmă cu cinci ani, când partidul de guvernământ "Rusia Unită" și reprezentanții alianței pro-guvernamentale "Moscova mea" au obținut 38 de mandate în Duma capitalei ruse

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău