Candidații la primăria Chișinău au susținători, dar programe electorale generaliste fără soluții pentru problemele orașului

  • 10 Mai 2018 13:50
0%
00:00:00
00:00:00

Analistul politic și fostul consilier municipal Oazu Nantoi îl susține pe Andrei Năstase la alegerile locale noi din 20 mai, iar o organizație a românilor din Statele Unite ale Americii – pe Constantin Codreanu. În același timp, societatea civilă observă că programele electorale ale candidaților sunt generaliste și nu propun soluții pentru problemele orașului.

Alegerile din Chișinău de la 20 mai sunt un exercițiu pentru cele parlamentare de la sfârșitul anului și o confruntare între guvernare și opoziție, a comentat Oazu Nantoi. Pentru a schimba situația din Chișinău este nevoie de schimbarea clasei politice, a subliniat expertul. În acest context, el și-a îndemnat simpatizanții să-l susțină pe candidatul comun al PAS și PPDA, Andrei Năstase la scrutinul din 20 mai.

„Mă adresez către alegătorii care înțeleg semnificația reală și importanța votului din 20 mai, care doresc cca acest scrutin să devină un pas în direcția ruperii Republicii Moldova din captivitate, să-l votăm la 20 mai pe candidatul Andrei Năstase”, spune Oazu Nantoi.

În același timp, Comitetul românilor americani republicani și-a anunțat sprijinul pentru candidatul Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu. Într-o conferință de presă la care au participat și doi membri ai Partidului Republican din Statele Unite, aceștia au apreciat programul lui Constantin Codreanu pentru Chișinău. Alegerea lui ar fi un pas pentru unirea Republicii Moldova cu România, a declarat președintele Comitetului,  Sorin Roiban

„Câștigarea Primăriei de către Codreanu ar fi primul pas pentru reunificarea de facto. Și noi ca români americani, privind de acolo, îl vedem pe Codreanu ca pe un bun exponent al valorilor pe care inclusiv Partidul Republican la promovează. Codreanu, mie personal, mi se pare un candidat excelent pentru Chișinău”. 

În același timp, societatea civilă susține că programele electorale ale candidaților nu au soluții clare pentru problemele Chișinăului. Mai multe ONG-uri au lansat un set de recomandări pentru candidați, ce țin de asigurarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, a egalitățiide gen, oportunități pentru tineri și pentru bătrâni. 

„Angajamentele pe care le-am prezentat astăzi, sunt 11 la număr, considerăm că vor schimba semnificativ viața oamenilor din municipiul Chișinău pentru că prevăd niște soluții fezabile și abordează probleme cu care se confruntă oamenii zi de zi și nu sunt generalizate”, a spus Activista civică, Alina Andronache.

Amintim că pentru alegerile din 20 mai din Chișinău, 12 candidați s-au înscris în cursa electorală.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău