Candidații la funcția de președinte au felicitat chișinăuienii, prin intermediul unor mesaje transmise pe rețelele de socializare, cu ocazia Hramului orașului

  • 14 Octombrie 2020 13:50
Candidații la funcția de președinte au felicitat chișinăuienii, prin intermediul unor mesaje transmise pe rețelele de socializare, cu ocazia Hramului orașului

Candidații la funcția de președinte au felicitat astăzi chișinăuienii, prin intermediul unor mesaje transmise pe rețelele de socializare, cu ocazia Hramului orașului.

Toți candidații la funcția de președinte și-au transmis mesajele de felicitare pe rețelele de socializare, iar unii și prin intermediul unor comunicate de presă. Câțiva au făcut și mesaje video.

Candidatul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi îi urează Chișinăului să devină o adevărată metropolă modernă, cu toate lucrurile puse la locul lor, administrate eficient și cu pricepere. Totodată, el le-a dorit chișinăuienilor să se bucure cât mai curând, de un oraș funcțional cu servicii de cea mai înaltă calitate, care să corespundă tuturor necesităților vieții contemporane. La cei 584 de ani, Chișinăul ar trebui să se bucure de împliniri, de multe obiective atinse, potrivit lui Renato Usatîi.

Iar liderul Platformei DA, Andrei Năstase consideră că municipiul Chișinău trebuie să fie orașul proiectelor moderne, curajoase, dar și martorul evoluției cultural-istorice și arhitecturale. Chișinăul modern nu poate exista fără Chișinăul istoric, fără vile urbane din secolele trecute, Sala cu Orgă, Teatrul de Operă și Balet, și atâtea alte monumente istorice și de cultură, se arată în mesajul său de felicitare.

Candidatul Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, a transmis un mesaj video pe Facebook. El le urează chișinăuienilor  sănătate și prosperitate, și ca Sfânta cuvioasă Paraschiva să-i apere zi de zi și an de an. Candidatul PLDM, Tudor Deliu, le mai urează locuitorilor Capitalei clipe frumoase alături de cei dragi.

Igor Dodon, care a participat alături de primarul Ion Ceban și Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir la inaugurarea oficială a Hramului capitalei, în pofida interdicțiilor impuse de Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică, și transformând efectiv evenimentul în unul electoral, și-a exprimat regretul că în acest an, spiritul de sărbătoare și ospitalitatea sunt umbrite de situația pandemică.

Chișinăul este mai mult decât capitală a țării. Chișinăul este inima țării. Este orașul pe care trebuie să-l iubim și să-l dezvoltăm, iar pentru asta e nevoie să fim uniți și să muncim cu spor, menționează candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov, în mesajul său de felicitare.

Iar candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care, de asemenea, a înregistrat un mesaj video, le mulțumește celor care au grijă de Chișinău -  muncitorilor din serviciile de salubrizare și întreținere a spațiilor verzi, dădacelor, bucătarilor, conducătorilor de troleibuze și autobuze, măturătorilor, dar și celor ale căror profesii sunt foarte importante pentru societate - profesorii, medicii și pompierii. Acești oameni sunt eroii Chișinăului, susține Maia Sandu.

Candidatul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe date istorice relevante pentru Chișinău. ”În esență, Chișinău este un oraș românesc, cu un puternic colorit multinațional și multietnic, care ar trebui să constituie un patrimoniu istoric și o bogăție spirituală”, consideră Octavian Țîcu.

Candidatul Blocului Electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, fost primar al Chișinăului 11 ani, a anunțat că în această zi nu va face campanie electorală și i-a îndemnat pe toți locuitorii orașului să se bucure de această zi. El a vorbit despre mandatul său de primar și le-a mulțumit orășenilor pentru susținere, menționând că unele dintre proiectele sale sunt continuate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău