Când vom găsi în piețe roșiile autohtone cultivate în câmp deschis

  • 19 Iunie 2019 16:22
Când vom găsi în piețe roșiile autohtone cultivate în câmp deschis

La sfârșitul lunii iunie, în piețele din Republica Moldova vor apărea primele roșii autohtone cultivate în câmp deschis.

Este vorba despre roșiile din răsad, în timp ce roșiile din semințe semănate direct vor apărea la sfârșitul lunii iulie, a declarat pentru IPN Tudor Darie, producător de tomate din raionul Drochia.

Referitor la calitatea roșiilor, Tudor Darie a precizat că acolo unde au fost utilizate sisteme de irigare calitatea roșiilor va fi mai bună. În ceea ce privește prețurile de vânzare, acestea vor fi reglate de mecanismul cerere – ofertă, dar vor depinde și de puterea de cumpărare a oamenilor, care în prezent este mică, spune Tudor Darie.

„Magazinele care comercializează tomate iau cantități foarte mici de la producătorii autohtoni, atât cât să aibă în asortiment. Magazinele preferă roșiile de import, care au un preț mai scăzut datorită tehnologiilor avansate, a soiurile diferite și a climei care oferă posibilitatea comercializării roșiilor și în extrasezon”, a declarat producătorul din Drochia.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău