Când se va termina RĂZBOIUL provocat de Putin în Ucraina? (Revista presei)

  • 07 Martie 2022 10:19
Când se va termina RĂZBOIUL provocat de Putin în Ucraina? (Revista presei)

A început a doisprezecea zi de confruntări militare între trupele militare ruse și forțele defensive ucrainene, scrie Ziarul de Gradă. O nouă rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina cu privire la încetarea acțiunilor militare din Ucraina este programată pentru astăzi. Mai mulți civili au murit în Irpin, după ce trupele ruse au deschis focul asupra oamenilor care încercau să fugă din oraș. Totodată Ministerul britanic al Apărării afirmă că după 12 zile de război: „Trupele rusești au înregistrat un avans minim la sol în acest weekend. Este puțin probabil ca Rusia să-și fi atins cu succes obiectivele planificate”.

Gazeta de Chișinău reține declarațiile făcute de Secretarul de stat american Antony Blinken se află în vizită în Republica Moldova. Acesta adeclarat că „Statele Unite vor face tot ce pot pentru a ajuta Republica Moldova cu asistență pentru refugiați”. Totodată  Maia Sandu spune că: „Parteneriatul moldo-american ne va ajuta să întărim capacitatea țării noastre de a răspunde provocărilor vremii”.
A douăsprezecea zi de război în Ucraina. Curtea de la Haga urmează să facă astăzi primele audieri și să stabilească dacă ia măsuri provizorii împotriva Rusiei, titrează Replica Media. Totodată, este așteptată o nouă rundă de negocieri. Tot astăzi urmează să aibă loc primele audieri ale Curții Internaționale de Justiție, unde se va stabili dacă este necesar ca instanța să dispună măsuri provizorii împotriva Rusiei, anchetată pentru crime de război.
R. Moldova își deschide spațiul aerian pentru evacuarea refugiaților din Ucraina, informează jurnalist.md. Autoritatea Aeronautică Civilă de la Chișinău a anunțat despre organizarea unor curse aeriene neregulate  „în scopul facilitării circulației refugiaților ce au intrat în R. Moldova din Ucraina. Astfel, refugiații care intenționează să migreze spre o altă țară, au posibilitatea să se înregistreze prin completarea Formularului on-line accesând pagina oficială a Autorității Aeronautice Civile
Numărul refugiaților s-a dublat într-o singură zi în Moldova, anunță TV8. Datele serviciului Vamal arată că peste 240 de mii de refugiați au pășit hotarul țării noastre. Între timp, primăria caută noi spații pentru refugiați. Astăzi, 48 de locuri noi au fost amenajate într-o sală de handbal din Chișinău, scrie tv8 pe situl său.
Când se va termina RĂZBOIUL provocat de Putin în Ucraina? Se întreabă Ziarul Național care remarcă faptul că Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis duminică șefului statului francez Emmanuel Macron că-și „va atinge obiectivele” în Ucraina, „fie prin negocieri, fie prin război”, a anunțat Palatul Elysee, la încheierea unei convorbiri telefonice de o oră și 45 de minute între cei doi șefi de stat. Emmanuel Macron l-a găsit pe Putin „foarte hotărât să-și atingă obiectivele”, printre care „ceea ce președintele rus numește "denazificarea" și neutralizarea Ucrainei”, dar și recunoașterea independenței peninsulei ucrainene Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, și a provinciei Donbas (din estul Ucrainei), cerințe care sunt - potrivit Parisului - „inacceptabile pentru ucraineni”.
Portalul Tribuna concluzionază că Republica Molova se confruntă cu 4  crize concomitent. Analistul politic Dionis Cenușa a constatat că Republica Moldova se confruntă cu 4 crize concomitent, informează TRIBUNA - a refugiaților, energetică, pandemică și cea economică”, a menționat el.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău