Cancelarul german, primit de președintele Franței la Marsilia, înaintea summitului UE

  • 07 Septembrie 2018 10:59
Cancelarul german, primit de președintele Franței la Marsilia, înaintea summitului UE

Cancelarul german Angela Merkel va fi primită vineri la Marsilia de președintele Franței, Emmanuel Macron, pentru convorbiri înaintea unui summit informal al UE care va avea loc la 20 septembrie, relatează dpa.

Cei doi aliați apropiați vor discuta la Palais du Pharo chestiuni europene importante, cum ar fi migrația, reforma zonei euro și Brexit-ul, potrivit unor surse de la Palatul Elysee. În continuare cei doi lideri vor participa la o cină de lucru privată.

Migrația și Brexit-ul urmează să fie principalele subiecte care vor fi abordate în cadrul unui summit informal organizat la sfârșitul acestei luni la Salzburg de către Austria, care deține în prezent președinția semestrială a UE.

Macron se bazează pe sprijinul lui Merkel pentru propunerile sale ambițioase de a reforma zona euro, care au fost contestate de unele state membre, precum și de politicieni germani.

În iunie, cei doi au convenit asupra unor propuneri de creare a unui buget al zonei euro începând din 2021 în cadrul financiar existent al UE precum și a unor reglementări bancare uniforme și a unui cadru pentru salvarea creditorilor falimentari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău