Cancelarul german Olaf Scholz anunță oprirea procesului de aprobare a Nord Stream 2 ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina

  • 22 Februarie 2022 13:43
Cancelarul german Olaf Scholz anunță oprirea procesului de aprobare a Nord Stream 2 ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marți că proiectul gazoductului Nord Stream 2 nu mai poate continua în aceste circumstanțe de criză în care Rusia a recunoscut independența regiunilor separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, scrie caleaeuropeana.ro.

El a spus că procesul de aprobare a fost oprit, informează Deutsche Welle.

Scholz a spus că Germania a luat măsuri pentru a stopa procesul de certificare a gazoductului Nord Stream 2 din Rusia. El a declarat reporterilor la Berlin că guvernul său a luat această măsură ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina.

“Sună tehnic, dar este un pas administrativ necesar pentru a nu putea exista o certificare a conductei și fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate începe să funcționeze”, a spus Scholz.

Construcția proiectului de gazoduct a fost finalizată, dar proiectul mai avea nevoie de o certificare de reglementare din partea autorităților germane înainte ca gazul să poată fi livrat.

Gazoductul a fost o sursă de dispută cu SUA, care și-au exprimat îngrijorarea că acesta sporește dependența Europei de Rusia pentru nevoile sale energetice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,54 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău