Cancelarul german, apel către Rusia să nu folosească armele atomice în războiul din Ucraina: Este o limită ce nu poate fi depășită

  • 07 Noiembrie 2022 08:40
Cancelarul german, apel către Rusia să nu folosească armele atomice în războiul din Ucraina: Este o limită ce nu poate fi depășită

Cancelarul german Olaf Scholz a făcut apel la Rusia să excludă fără echivoc folosirea armelor atomice în războiul din Ucraina, relatează Agerpres.

„Nu este permisă și nu este legitimă folosirea armelor nucleare în acest conflict. Cerem Rusiei să declare că nu o va face. Este vorba despre o limită ce nu poate fi depășită”, a declarat Scholz într-o intervenție la o reuniune a formațiunii sale, Partidul Social-Democrat (SPD), în acest sfârșit de săptămână.

Olaf Scholz împărtășește punctul de vedere al președintelui ucrainean Volodimr Zelenski conform căruia inspecțiile Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), solicitate de Kiev și care au început, vor înlătura toate îndoielile cu privire la acest lucru, a menționat cancelaria germană într-un comunicat după o convorbire telefonică a celor doi lideri.

Cancelarul german a condamnat, de asemenea, atacurile persistente ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău