Cancelarul german, Angela Merkel, dorește să închidă barurile, sălile de sport și restaurantele, pentru a opri răspândirea virusului

  • 28 Octombrie 2020 10:12
Cancelarul german, Angela Merkel, dorește să închidă barurile, sălile de sport și restaurantele, pentru a opri răspândirea virusului

Cancelarul german, Angela Merkel, dorește ca premierii statelor să fie de acord, miercuri, să închidă toate barurile și restaurantele, din 4 noiembrie, în încercarea de a scădea numărul infectărilor, dar de a păstra școlile și grădinițele deschise, potrivit unui proiect de rezoluție văzut de Reuters.

Potrivit noii rezoluții, cetățenii ar putea să iasă în spații publice doar cu membri ai familiei lor și ai unei alte familii. Aceasta menționa că ar exista pedepse pentru încălcarea regulilor, dar nu furniza alte amănunte. Rezoluția susținea că o creștere exponențială a numărului de îmbolnăviri în aproape toate regiunile Germaniei înseamnă că numeroase autorități locale din domeniul sănătății nu reușesc să depisteze și urmărească toate îmbolnăvirile și, de aceea, este necesar să reducă semnificativ contactele dintre cetățeni în acest moment, în speranța că restricțiile nu vor mai fi necesare până la Crăciun.

Dacă liderii celor 16 state germane vor fi de acord cu proiectul, în timpul unei conferințe telefonice care va avea loc miercuri, sălile de fitness, discotecile și cinematografele se vor închide, împreună cu teatrele, sălile de operă și de concert. Magazinele vor putea rămâne deschise dacă implementează măsuri de igineă și dacă își limitează numărul clienților, iar restaurantele vor putea să funcționze doar în regim de livrări. Germania, lăudată pentru menținerea unei rate de infectare mult mai mici decât în alte țări, în faza inițială a crizei, se confruntă în prezent cu o creștere mai rapidă a numărului de cazuri de coronavirus decât era de așteptat. Marți au fost înregistrate 11.409 cazuri noi, ridicând bilanțul total la 449.275.

Guvernul a încercat până în prezent să evite o a doua carantintă națională, după ce prima astfel de închidere din acest an a afectat grav creșterea economică. Merkel a avertizat însă marți că sistemul medical al Germaniei ar putea atinge punctul maxim al capacității sale dacă infectările cu coronavirus continuă să se înmulțească, iar ministrul economiei, Peter Altmaier, a declarat că este probabil ca Germania să ajungă la 20.000 de cazuri noi pe zi până la finlul săptămânii. Altmaier a declarat miercuri, pentru televiziunea germană ARD: "Suntem într-o situație foarte dificilă în pandemie - numerele de cazuri explodează și amenință capacitatea sistemului sanitar și, respectiv, viețile oamenilor, așadar politicienii trebuie să acționeze".

Proiectul de rezoluție susținea că Guvernul federal dorește să ofere susținere financiară firmelor afectate de închidere, adăugând că miercuri va fi prezentată o schemă clară. Acesta preciza că doar șederile peste noapte "necesare și non-turistice" vor fi permise și că bordelurile, piscinele, studiourile cosmetice și cele de masaj, ca și studiourile de tatuaj își vor închide ușile dar că serviciile de psihoterapie și saloanele de coafură vor rămâne deschise. Dacă vor fi aprobate, măsurile se vor aplica la ivel național până la finalul lunii noiembrie, iar liderii se vor întruni la două săptămâni de la implementare, pentru a se consulta asupra eventualelor ajustări necesare.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
23
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău