Canada va interzice toate importurile de țiței din Rusia. Trudeau: „Putin a făcut o mare greșeală”

  • 01 Martie 2022 09:10
Canada va interzice toate importurile de țiței din Rusia. Trudeau: „Putin a făcut o mare greșeală”

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat luni interzicerea „tuturor importurilor de țiței” din Rusia, „o industrie de pe urma căreia au beneficiat foarte mult președintele Putin și oligarhii săi”.

„Acest sector reprezintă mai mult de o treime din veniturile bugetului federal rus. Deși Canada a importat doar cantități foarte limitate în ultimii ani, această măsură transmite un mesaj puternic”, a spus șeful guvernului canadian, relatează AFP, citată de Agerpres.

În 2019, Canada a importat 17.870 de barili de țiței rusesc pe zi, adică aproximativ 2,6% din totalul importurilor de petrol ale Canadei, un total care a scăzut aproape de zero în 2020, potrivit guvernului canadian.

Tot luni, Canada a anunțat un nou transport de arme către Ucraina, inclusiv arme antitanc care vor fi livrate „cât mai repede posibil”, a declarat ministrul forțelor armate, Anita Anand.

„Am văzut în ultimele zile că Putin a făcut o mare greșeală. S-a gândit că va fi ușor să cucerească Ucraina și să-i captureze capitala. El a crezut că Occidentul va fi divizat și a crezut că a plănuit toate sancțiunile pe care urma să le instituim. S-a înșelat în privința ambelor aspecte”, a spus Trudeau.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău