Canada va interzice toate importurile de țiței din Rusia. Trudeau: „Putin a făcut o mare greșeală”

  • 01 Martie 09:10
Canada va interzice toate importurile de țiței din Rusia. Trudeau: „Putin a făcut o mare greșeală”

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat luni interzicerea „tuturor importurilor de țiței” din Rusia, „o industrie de pe urma căreia au beneficiat foarte mult președintele Putin și oligarhii săi”.

„Acest sector reprezintă mai mult de o treime din veniturile bugetului federal rus. Deși Canada a importat doar cantități foarte limitate în ultimii ani, această măsură transmite un mesaj puternic”, a spus șeful guvernului canadian, relatează AFP, citată de Agerpres.

În 2019, Canada a importat 17.870 de barili de țiței rusesc pe zi, adică aproximativ 2,6% din totalul importurilor de petrol ale Canadei, un total care a scăzut aproape de zero în 2020, potrivit guvernului canadian.

Tot luni, Canada a anunțat un nou transport de arme către Ucraina, inclusiv arme antitanc care vor fi livrate „cât mai repede posibil”, a declarat ministrul forțelor armate, Anita Anand.

„Am văzut în ultimele zile că Putin a făcut o mare greșeală. S-a gândit că va fi ușor să cucerească Ucraina și să-i captureze capitala. El a crezut că Occidentul va fi divizat și a crezut că a plănuit toate sancțiunile pe care urma să le instituim. S-a înșelat în privința ambelor aspecte”, a spus Trudeau.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:3,13 m/s
Sun
25
Mon
26
Tue
29
Wed
28
Thu
23
Arhivă Radio Chișinău