Canada - Serviciile de furnizare de electricitate din provincia Ontario, grav afectate de condițiile meteo

  • 12 Decembrie 2021 09:25
Canada - Serviciile de furnizare de electricitate din provincia Ontario, grav afectate de condițiile meteo

rovincia canadiană Ontario a fost grav afectată de rafale de vânt extrem de puternice, peste 280.000 de clădiri rezidențiale și întreprinderi rămânând fără electricitate, a anunțat sâmbătă compania de utilități Hydro One, care a menționat că a restabilit ulterior furnizarea electricității la o parte dintre beneficiari.

PCompania Hydro One, care furnizează energie electrică pentru aproximativ 1,4 milioane de clienți în provincie, a transmis că se așteaptă la mai multe astfel de incidente, până când vântul va scădea în intensitate.

"Hydro One se așteaptă ca unii clienți din zonele cele mai afectate să rămână fără curent electric peste noapte, inclusiv cei din sudul, centrul și estul provinciei Ontario", a transmis compania, printr-un comunicat. "Au fost raportate pagube semnificative, inclusiv stâlpi avariați, copaci căzuți și condiții periculoase pe carosabil", se precizează în comunicat.

Deși serviciile de furnizare a electricității au fost restabilite pentru 78.000 de clienți, aproximativ 210.000 rămân încă fără electricitate. Autoritățile canadiene au emis atenționări de vânt pentru regiunile sudice ale Ontario, avertizând împotriva unor rafale estimate de până la 120 km/h. O altă companie de utilități canadiană, Alectra, a anunțat că a trimis muncitori pentru a interveni și a restabili furnizarea electricității în zona Metropolitană Toronto, dar a menționat că unii clienți ar putea rămâne fără electricitate toată noaptea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău