Canada se opune unei reveniri la formula G8 prin reprimirea Rusiei, atât timp cât Moscova nu va elibera teritoriile din estul Ucrainei

  • 23 August 2019 12:18
Canada se opune unei reveniri la formula G8 prin reprimirea Rusiei, atât timp cât Moscova nu va elibera teritoriile din estul Ucrainei

Canada se opune unei reveniri la formula G8 prin reprimirea Rusiei, atât timp cât Moscova nu va elibera teritoriile din estul Ucrainei pe care le-a anexat, a declarat șefa diplomației canadiene Chrystia Freeland, informează Agerpres.

'Încălcarea dreptului internațional de către Rusia prin invadarea Crimeii și anexarea Donbasului și susținerea în continuare a războiului (în această regiune din estul Ucrainei) nu le lasă altă alegere, de aceea este exclusă' din grupul celor mai industrializate 8 țări, a declarat ministrul canadian al afacerilor externe în cadrul unei conferințe de presă.

Șefa diplomației canadiene a făcut această declarație în ajunul plecării premierului Justin Trudeau la Biarritz (în sud-vestul Franței), unde la sfârșitul acestei săptămâni are loc summitul G7 (Germania, Canada, SUA, Franța, Italia, Japonia și Regatul Unit).

Totodată, ea a adăugat că 'Toată lumea va fi foarte foarte fericită să invite Rusia să fie din nou membră a G7, odată ce va părăsi Crimeea și Donbasul, este foarte simplu' a afirmat oficialul canadian.

Poziția exprimată de Canada se alătură celei făcute publice miercuri de Franța, când președintele Emmanuel Macron a apreciat drept 'pertinent ca în viitor Rusia să se poată alătura G8', cu condiția că 'o soluție să fie găsită în legătură cu Ucraina pe baza acordurilor de la Minsk'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău