Canada: O victimă în urma prăbușirii unui avion al patrulei acrobatice Snowbirds

  • 18 Mai 2020 08:08
Canada: O victimă în urma prăbușirii unui avion al patrulei acrobatice Snowbirds

Un avion al patrulei acrobatice a forțelor aeriene canadiene s-a prăbușit duminică în Columbia Britanică, accident soldat cu moartea unui membru al echipajului și rănirea gravă a altuia, informează AFP și Reuters, preluat de Agerpres.

 

Accidentul a avut loc în timpul unui eveniment destinat creșterii moralului populației afectate de pandemia noului coronavirus, conform informațiilor furnizate de armata canadiană.

"Cu inima grea vă anunțăm că un membru al echipajului Snowbirds al forțelor canadiene a decedat și un altul a suferit răni", a anunțat duminică pe Twitter patrula canadiană acrobatică supranumită Snowbirds. Sursa citată a precizat că viața persoanei rănite nu este în pericol.

În cursul după-amiezei de duminică, aviația regală canadiană anunțase prăbușirea unui avion al patrulei în apropiere de localitatea Kamloops din provincia vestică Columbia Britanică, situată la aproximativ 450 km est de Vancouver.

Aparatul de zbor s-a prăbușit la scurt timp după decolarea, împreună cu un alt avion, de pe aeroportul din Kamloops. Avionul s-a prăbușit pe o casă. În fotografiile publicate în cursul după-amiezii de săptămânalul local Kamloops se pot vedea resturile aparatului în flăcări în apropierea casei, care a luat și ea foc parțial.

Cele două avioane erau programate să survoleze duminică provincia Columbia Britanică în cadrul unui turneu intitulat "Operațiunea Inspirație" (Opération Inspiration), lansat la începutul lunii mai, un tribut adus eforturilor canadienilor care se confruntă cu pandemia COVID-19. Patrula formată din nouă avioane și-a propus să survoleze la altitudine joasă, lăsând în zbor dâre de fum alb, principalele orașe din Canada, de la est la vest. Turneul a început în provincia Noua Scoție.

În octombrie 2019, un avion cu reacție al patrulei acrobatice Snowbirds s-a prăbușit într-o zonă nelocuită cu puțin timp înaintea unui spectacol aerian din orașul american Atlanta. Atunci, pilotul reușit să se catapulteze și a supraviețuit accidentului. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău