Canada dorește să înăsprească sancțiunile penale împotriva manifestanților anti-vaccin

  • 27 Noiembrie 2021 13:44
Canada dorește să înăsprească sancțiunile penale împotriva manifestanților anti-vaccin

Guvernul canadian dorește să înăsprească sancțiunile penale împotriva manifestanților anti-vaccinare, în special a celor care vizează spitalele, după o recrudescență a hărțuirii personalului sanitar de la începutul pandemiei, notează AFP, citat de Agerpres.

"Nimeni nu ar trebui să fie intimidat pentru că a oferit sau caută să primească îngrijiri medicale și toată lumea ar trebui să poată avea acces la îngrijirile de care are nevoie fără obstrucție", a declarat vineri ministrul justiției, David Lametti, într-o conferință de presă.

Modificările propuse la codul penal canadian au introdus pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru o persoană care a încercat să intimideze personalul sanitar ori să împiedice accesul la o unitate de sănătate.

Referindu-se la anumite manifestații din jurul centrelor unde copiii pot fi vaccinați din săptămâna aceasta în Canada, ministrul a considerat că este un "comportament odios și inacceptabil".

Pandemia a exacerbat condițiile de muncă deja dificile ale personalului sanitar, care se confruntă cu niveluri îngrijorătoare de violență și amenințări cu violență, a explicat guvernul de la Ottawa.

Premierul Justin Trudeau a ridicat această problemă de mai multe ori în timpul campaniei legislative din septembrie, când el însuși a fost ținta protestatarilor care se opuneau restricțiilor sanitare.

Noile prevederi ar răspunde și preocupărilor de lungă durată ale profesioniștilor din domeniul sănătății, în special ale celor care furnizează servicii de avort, a precizat guvernul.

Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei naționale privind sănătatea medicilor din 2021, realizat de Asociația Medicală Canadiană, trei din patru medici au declarat că au fost victime ale "intimidării sau hărțuirii la locul de muncă".

Femeile medici au raportat semnificativ mai multe amenințări decât colegii lor de sex masculin.

Acest proiect de lege urmează să fie adoptat de parlament, mai scrie AFP. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,66 m/s
Fri
23
Sat
25
Sun
25
Mon
25
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău