Câmpuri minate, drone kamikaze și bombardamente intense. Situația de pe front, unde armata ucraineană „avansează treptat, dar sigur"

  • 15 Iunie 2023 15:30
Câmpuri minate, drone kamikaze și bombardamente intense. Situația de pe front, unde armata ucraineană „avansează treptat, dar sigur

Kievul a anunțat joi că trupele ucrainene fac progrese în contraofensiva recent lansată, în ciuda rezistenței puternice a forțelor rusești, scrie hotnews.ro.

Armata ucraineană „avansează" pe linia frontului în pofida „rezistenței puternice" a trupelor rusești, în special în sudul Ucrainei, a declarat joi, 15 iunie, ministrul adjunct ucrainean al apărării, Hanna Maliar, potrivit agenției France Presse, citată de The Guardian.

Forțele ucrainene au avansat cu „mai mult de trei kilometri" în ultimele zece zile în direcția Bahmut, în estul țării, a declarat Maliar în timpul unei conferințe de presă.

În sud, Maliar a vorbit despre o „avansare treptată, dar sigură" a soldaților ucraineni, chiar dacă trupele rusești „opun o rezistență puternică". În această zonă, „forțele armate ucrainene se confruntă cu minarea totală a câmpurilor", cu „utilizarea de drone kamikaze" și cu „bombardamente intense", a enumerat ea.

În jurul Bahmut, „inamicul mobilizează în prezent rezerve suplimentare" pentru a împiedica înaintarea trupelor ucrainene, și în special a transferat o unitate de asalt din sud, a precizat Maliar.

În total, armata ucraineană a recucerit mai mult de 100 de kilometri pătrați într-o săptămână de lupte violente, a susținut Oleksiï Gromov, un oficial al Statului Major al Forțelor Armate ucrainene.

În partea de sud-vest a regiunii Donețk, ucrainenii au avansat cu aproximativ trei kilometri în apropiere de orașul Mala Tokmacika și cu până la șapte kilometri la sud de Velyka Novossilka, a mai precizat Gromov.

El a confirmat că în primele etape ale ofensivei, despre care Ucraina a declarat că a început săptămâna trecută, au fost eliberate șapte așezări în regiunile Donețk și Zaporojie, potrivit Reuters.

Rusia susține că a respins toate asalturile ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,57 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău