Campionatul Mondial de Fotbal | Tabloul optimilor și programul meciurilor

  • 29 Iunie 2018 10:09
Campionatul Mondial de Fotbal | Tabloul optimilor și programul meciurilor

După două săptămâni în care cele 32 de echipe au dat tot ce au avut mai bun, strategiile s-au gândit și răzgândit, Cupa Mondială din Rusia a ajuns în punctul care contează cu adevărat: optimile de finală! Iar fazele eliminatorii cuprind zece echipe din Europa, patru din America de Sud și una din America de Nord, Mexic, care se vor lupta pentru marea coroană de campioană mondială.

Potrivit Mediafax, cu câștigătoarele Grupelor A, C, E și H trimise pe partea superioară a tabloului, prima jumătate de concurs pare mult, mult mai echilibrată decât a doua, unde au aterizat echipele care au triumfat în Grupele B, D, F și G. Astfel, prima finalistă se va alege dintre Uruguay, Portugalia, Franța, Argentina, Brazilia, Mexic, Belgia și Japonia, iar un verdict e foarte greu de dat în această fază. Primele două optimi sunt adevărate derby-uri (Uruguay vs. Portugalia și Franța vs. Argentina), în timp ce Brazilia și Belgia pornesc ca mari favorite cu Mexic, respectiv Japonia și, cel mai probabil, vor sta față în față în faza sferturilor de finală. Apoi, câștigătoarea se va împerechea cu echipa care va ieși învingătoare din primul sfert de finală (Uruguay/Portugalia vs. Franța/Argentina).

Spania favorită pe partea inferioară a tabloului?

Dacă Germania ar fi mers mai departe, lucrurile ar fi stat cu totul și cu totul altfel în a doua jumătate a tabloului de concurs, dar eliminarea campioanei mondiale en-titre a deschis ușa Spaniei spre finală, câștigătoarea din 2010 devenind, pentru mulți, favorită la accederea în ultimul act. 

Programul optimilor de finală:

30 iunie, ora 17:00 - Franța - Argentina (Kazan) 

30 iunie, ora 21:00 - Uruguay - Portugalia (Soci)

1 iulie, ora 17:00 - Spania - Rusia (Moscova, Lujniki)

1 iulie, ora 21:00 - Croația - Danemarca (Novgorod) 

 
2 iulie, ora 17:00 - Brazilia - Mexic (Samara) 

2 iulie, ora 21:00 - Belgia - Japonia (Rostov-pe-Don) 

 

3 iulie, ora 17:00 - Suedia - Elveția 

3 iulie, ora 21:00 - Columbia - Anglia (Moscova, Spartak) 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău