Campionatul Mondial de fotbal 2022. Țările de Jos, prima națională calificată în sferturile de finală ale competiției din Qatar

  • 03 Decembrie 2022 18:52
Campionatul Mondial de fotbal 2022. Țările de Jos, prima națională calificată în sferturile de finală ale competiției din Qatar

Naționala din Țările de Jos este prima echipă care a acces pe tabloul de opt al Campionatului Mondial de fotbal. „Portocala mecanică” a învins naționala SUA, în prima optime de finală a competiției din Qatar.

Olandezii au deschis scorul în minutul 10. Dumfries a scos o minge la marginea careului mare, iar Depay a șutat perfect, din prima, la colțul lung, fără șanse pentru portarul american Turner.

2-0 s-a făcut în ultimul minut al primei reprize. Același Dumfries a centrat pe jos, la 11 metri, iar de acolo Blind l-a învins pe Turner.

Speranțele americanilor s-au reaprins în minutul 76, după golul lui Haji Wright, care a reluat în poartă centrarea lui Pulisici.

Fotbaliștii din Țările de Jos au refăcut diferența de două goluri după numai 5 minute. De data aceasta, Blind a fost cel cu centrarea, la finalizare aflându-se Dumfries, care a reluat în plasă din 6 metri.

Rezultatul final a fost de 3-1 pentru Țările de Jos, care își continuă parcursul în competiție, în timp ce naționala Statelor Unite se oprește în faza optimilor de finală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău