Campionatul Mondial de fotbal 2022. Deznodământ neașteptat în Grupa F. Maroc merge în optimi de pe primul loc, Belgia merge acasă

  • 01 Decembrie 2022 19:28
Campionatul Mondial de fotbal 2022. Deznodământ neașteptat în Grupa F. Maroc merge în optimi de pe primul loc, Belgia merge acasă

Grupa F a Campionatului Mondial de fotbal a avut un deznodământ neașteptat înaintea începerii competiției. Naționala Marocului s-a plasat pe primul loc în grupă, înaintea vicecampioanei mondiale, Croația, calificată în optimi, și a Belgiei, locul al treilea la ultimul mondial, formație care este eliminată din competiție.

Partida dintre Belgia și Croația s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, vedeta belgiană Lukaku ratând cel puțin trei ocazii rarisime de a marca în repriza secundă.

Maroc, care furnizaze surpriza în a doua partidă a grupei, când a învins Belgia cu 2-0, a reușit să învingă cu 2-1 și formația Canadei.

Africanii au deschis scorul în minutul 4. Portarul canadian Milan Borjan a ieșit la intercepție, dar a făcut o preluare lungă, a scăpat balonul de sub control, care a ajuns ajunge la Ziyech, la 30 de metri de poartă, iar jucătorul lui Chelsea a înscris în poarta goală.

Marocul a făcut 2-0 în minutul 23. En-Nesyri a marcat cu un șut puternic, la colțul scurt, fără șanse pentru Borjan.

Golul prin care canadienii au redus din diferență în minutul 40 a fost tot opera unui jucător marocan, Aguerd trimițând balonul în propria poartă, după o centrare a lui Adekugbe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:4,63 m/s
Thu
7
Fri
8
Sat
8
Sun
9
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău