Campanie inedită: O sută de panouri cu mesajul ”Mi-e rușine cu premierul meu”

  • 13 Ianuarie 2019 09:29
Campanie inedită: O sută de panouri cu mesajul ”Mi-e rușine cu premierul meu”

O sută de panouri publicitare cu portrete ale unor diverse persoane, cu numele acestora și inscripția "Mi-e rușine cu premierul meu" au apărut pe străzile din Cehia. Inițiativa îl vizează pe premierul Andrej Babis, implicat în mai multe scandaluri și afaceri controversate.

Orice persoană care îl critică pe Babis se poate fotografia și apoi poate apărea pe un mare panou publicitar în schimbul sumei de 175 de euro. 

"Nivelul de rușine cauzat de premier este atât de ridicat încât necesită o reacție", a declarat Jaroslav Polacek, proprietarul agenției de publicitate PRodukujeme, organizatoare a campaniei. 

Este o campanie similară cu cea lansată în 2005 contra premierului social-democrat Stanislav Gross (1969-2015), care se confrunta atunci cu dezvăluiri privind originea îndoielnică a banilor prin care și-a cumpărat apartamentul. Polacek a condus mult timp campanii electorale ale partidului de dreapta TOP 09, foarte critic la adresa lui Babis.

Babis, în vârstă de 64 de ani, a respins acuzațiile de corupție și a denunțat o "campanie de defăimare", potrivit AFP. El a fost pus sub acuzare într-un caz de deturnare de fonduri europene, datând din perioada 2007-2008. Opozanții săi îi reproșează și conflicte de interese, dar și presupusa colaborare cu poliția secretă comunistă StB înainte de 1989.

Cu toate acestea, partidul lui Babis a câștigat alegerile legislative din 2017 cu 29,64% din voturi și sondajele continuă să-l dea favorit cu 30 la sută din intențiile de vot. 

Premierul i-a invitat pe toți participanții la această campanie la o cafea, pentru a-i convinge că nu au de ce să le fie rușine, însă a fost refuzat.

Sursa: HotNews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău