Campanie de sensibilizare privind copiii cu dizabilități

  • 05 Septembrie 2014 15:16
Campanie de sensibilizare privind copiii cu dizabilități

O campanie de sensibilizare privind copiii cu dizabilități a fost lansată, vineri, 5 septembrie, de Centrul Media pentru Tineri.

Campania va conține difuzarea unui spot care promovează incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale, câteva acțiuni stradale și dezbateri cu autoritățile publice locale din mai multe raioane, referitoare la crearea serviciilor speciale pentru copiii cu dizabilități.

Campania a fost lansată sub sloganul ”De la CES la SucCES”, acronimul CES însemnând ”cerințe educaționale speciale” și se referă la copiii cu dizabilități, care au nevoie de condiții suplimentare pentru a studia în școli obișnuite. Spotul, dar și alte filmulețe realizate de copiii cu nevoi speciale, urmează să fie difuzate prin intermediul mass-mediei, a declarat directorul Centrului Media pentru Tineri, Veronica Boboc.

Campania va fi susținută și de organizațiile non-guvernamentale din diferite localități care au în vizor drepturile persoanelor cu nevoi speciale. Victoria Secu, de la Asociația ”Familie, copil, sprijin și protecție”.

O primă acțiune în cadrul campaniei va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare în grădina publică ”Ștefan cel Mare”și se va numi ”Dansează pentru succes”. Campania va dura până la sfârșitul acestui an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău