Campanie de informare și vaccinare în rândul turiștilor care vizitează locațiile turistice din R. Moldova

  • 27 Iunie 2021 09:45
Campanie de informare și vaccinare în rândul turiștilor care vizitează locațiile turistice din R. Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în colaborare cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Agenția Națională pentru Sănătate Publică au lansat ieri, 26 iunie, campania de informare și vaccinare în rândul turiștilor care aleg să descopere locațiile pitorești din Republica Moldova.

Prima locație care a găzduit un punct de vaccinare și informare e Château Purcari. Atât angajații vinăriei, cât și oaspeții au fost informați de echipa medicală din cadrul Centrului de Sănătate Publică Ștefan Vodă despre vaccinarea împotriva COVID-19, iar unele persoane au ales să se vaccineze pentru a călători în siguranță și pentru a-și proteja sănătatea.

„Turismul intern a fost unul dintre cele mai afectate sectoare ale economiei în timpul pandemiei. Acum, responsabilitatea noastră e să ne vaccinăm și să revenim la o altă realitate, când putem călători liber și în siguranță”, a declarat consultantul principal din cadrul Direcției Politici în Sănătate Publică, Alexandru Dascalov.

„Suntem bucuroși să participăm în cadrul procesului de informare și vaccinare a populației. Astăzi, e singura soluție pentru a călători în siguranță și pentru a ne proteja de virus. Membrii ANTRIM au grijă de oaspeții lor și depun toate eforturile pentru a le oferi siguranță, conștientizând importanța vaccinării și respectarea măsurilor de protecție. Dragi turiști, vaccinați-vă împotriva COVID-19 pentru a vă putea bucura din plin de locațiile pitorești ale Moldovei”, a menționat directoarea executivă a Asociației Naționale pentru Turism Receptor, Victoria Bucătaru.

Alte acțiuni de informare și vaccinare a persoanelor care își propun să descopere R. Moldova vor fi organizate pe data de patru iulie curent, la Complexul Cultural Orheiul Vechi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău