Campania „Produse autohtone pentru copiii Moldovei” se extinde la sud

  • 20 Decembrie 2016 18:58
Campania „Produse autohtone pentru copiii Moldovei” se extinde la sud

În ajunul sărbătorilor de iarnă, copiii din grădinițele și din centrele de plasament din raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia și Basarabeasca au primit în dar produse de panificație.

Este a treia donație în cadrul campaniei sociale „Produse autohtone pentru copiii Moldovei”, care este desfășurată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare împreună cu partenerii săi, transmite IPN.

În cadrul evenimentului de donație, la Grădinița nr. 8 din orașul Cahul, ministrul agriculturii, Eduard Grama, a declarat că cele trei tone și jumătate de produse de panificație donate urmează să ajungă la 11 mii de copii din peste 120 de grădinițe și 28 de centre de plasament din cele patru raioane. „Este o campanie socială care a fost pornită și pentru promovarea produselor autohtone. Campania va continua și după sărbătorile de iarnă cu donații de produse conservate și lactate”, a notat ministrul.

Președintele Asociației Naționale a Industriilor de Panificație și Morărit, Veaceslav Guțuleac, partener la donația de produse de panificație, a menționat că această campanie este extrem de importantă pentru că există o mulțime de producători autohtoni care asigură consumatorii cu produse de calitate și acest lucru trebuie promovat. „Putem garanta produse de cea mai înaltă calitate, de aceea ne-am alăturat acestei campanii sociale, pe lângă Ministerul Agriculturii, pentru a ajunge la copilași și să demonstrăm că avem un produs competitiv la preț și calitate”, a mai spus Veaceslav Guțuleac.

„Am venit cu turte dulci, biscuiți, covrigei și cu tot ceea ce poate bucura sufletul unui copilaș – desigur produse de calitate”, a declarat directorul comercial al SA „Franzeluța”, Lilian Zaporojan.

Directoarea Grădiniței nr. 8 din orașul Cahul, Angela Bogus, a spus că instituția este frecventată de 350 de copii, iar din donație fiecare va primi în dar câte un pachet cu produse de panificație. „Produsele sunt autohtone, chiar și părinții au fost foarte mulțumiți de faptul că produsele nu sunt aduse de peste hotare, dar sunt fabricate aici, la noi”, a mai spus directoarea.

Campania Socială „Produse autohtone pentru copiii Moldovei” a fost lansată în vara anului curent și are un program de doi ani. Anterior în cadrul campaniei, copiilor din municipiul Chișinău și din raioanele de nord le-au fost livrate fructe și legume.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău