Campania Națională de Promovare a Lecturii „Cartea deschisă” a ajuns la AMTAP

  • 02 Noiembrie 2023 10:05
Campania Națională de Promovare a Lecturii „Cartea deschisă” a ajuns la AMTAP

În cadrul Campaniei Naționale de Promovare a Lecturii „Cartea deschisă”, studenți și profesori de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice s-au întâlnit la sfârșitul lunii octombrie cu scriitorii Val Butnaru (Chișinău) și Doina Ruști (București), laureată a Premiului Academiei Române, relatează Moldpres.

Potrivit organizatorilor, cei doi scriitori le-au vorbit tinerilor despre importanța lecturilor, despre autori mari și titluri marcante. Cei mai curajoși și-au expus punctul de vedere, unii au adresat întrebări, alții au rămas cu un gând, o idee și cu toții au mers acasă cu o sarcină - un exercițiu propus de către prof. univ. Doina Ruști. În cadrul evenimentului, Muzeul Național al Literaturii Române a făcut o donație de carte pentru Biblioteca Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, scrie sursa citată.

Doina Ruști mai a participat la o discuție despre ficțiune și autenticitate, alături de doi scriitori din Chișinău: Iulian Iulian Ciocan și Maria Șleahtițchi. Evenimentul, susținut de Editura ”Litera”, a avut loc loc la ora 18.30, la Librăria Cărturești din Chișinău.

De asemenea, Doina Ruști va participa alături de Val Butnaru la Turneul scriitorilor în Cluburile de lectură din Republica Moldova – activități ce fac parte din Proiectul cultural „Lecturi vii: cititori și scriitori”. Acțiunile sunt coordonate de Ministerul Culturii și cel al Educației și Cercetării, de Guvernul României și cu sprijinul Muzeului Național al Literaturii Române din Chișinău.

Campania Națională de Promovare a Lecturii ”Cartea deschisă” a fost inițiată de către Președintele R. Moldova, Maia Sandu, cu prilejul instituirii Zilei Naționale a Lecturii (14 februarie a.c.).

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău