Camionul cu cadavre de lângă Londra: Vietnamul susține că traficanții de ființe umane trebuie pedepsiți cu strictețe

  • 02 Noiembrie 2019 08:55
Camionul cu cadavre de lângă Londra: Vietnamul susține că traficanții de ființe umane trebuie pedepsiți cu strictețe

Vietnamul a afirmat sâmbătă că traficanții de ființe umane trebuie pedepsiți cu strictețe, după ce poliția britanică a anunțat vineri seară că probabil cei 39 de oameni găsiți morți într-un camion în apropiere de Londra săptămâna trecută sunt vietnamezi, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

"Ambasada Vietnamului la Londra a fost informată de poliția din Essex că există cetățeni vietnamezi, neidentificați, printre cele 39 de victime în incidentul cu camionul", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe vietnamez Le Thi Thu Hang într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

"Vietnamul condamnă cu fermitate traficul de ființe umane și îl consideră o infracțiune gravă; traficanții trebuie pedepsiți cu strictețe", a adăugat Le Thi Thu Hang în comunicatul de sâmbătă.

Între timp, poliția a anunțat vineri seară că acum crede că toate cele 39 de persoane găsite moarte într-un camion în apropiere de Londra pe 23 octombrie sunt vietnamezi.

Poliția din Vietnam a arestat două persoane și a chemat altele vineri la audieri, sub suspiciunea de implicare în decesele din camion.

Purtătoarea de cuvânt a mai precizat în comunicat că Vietnamul cooperează îndeaproape cu poliția britanică pentru a verifica identitățile victimelor și a făcut apel la alte țări să coopereze în infracțiunile legate de traficul de ființe umane.

"Aceasta este o tragedie umanitară. Suntem profund întristați și vrem să transmitem condoleanțele noastre familiilor victimelor și să le urăm să depășească cât mai repede această mare durere și pierdere", a mai afirmat Hang.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău