Camera Reprezentanților va vota o rezoluție pentru limitarea acțiunilor militare în Iran ale lui Trump

  • 06 Ianuarie 2020 12:36
Camera Reprezentanților va vota o rezoluție pentru limitarea acțiunilor militare în Iran ale lui Trump

Șefa Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Nancy Pelosi, a declarat că aceasta va introduce și va vota în săptămâna în curs o rezoluție asupra puterilor militare, pentru a limita acțiunile militare ale președintelui Donald Trump cu privire la Iran, informează luni Reuters, citat de Agerpres.

 

„Această rezoluție este similară rezoluției introduse de senatorul Tim Kaine în Senat”, a spus Pelosi într-un comunicat emis duminică seara. „Ea reafirmă responsabilitățile de supraveghere ale Congresului, mandatând ca în cazul în care nu mai este întreprinsă nicio acțiune a Congresului, ostilitățile militare ale Administrației (Trump - n. red.) la adresa Iranului să înceteze în termen de 30 de zile”, a precizat ea.

Este de așteptat ca rezoluția să fie susținută în Camera Reprezentanților condusă de democrați, însă este mai puțin probabilă perspectiva ca ea să treacă de Senat, care este controlată de republicanii ce îl susțin pe Trump, dintre care mulți au declarat că aprobă acțiunea președintelui cu privire la Iran.

Parlamentul Irakului a votat, duminică, pentru expulzarea trupelor americane și altor trupe străine din țară, în condițiile în care reacția împotriva uciderii de către SUA, vineri, a influentului general iranian se amplifică, iar Trump și-a reiterat amenințările de a viza situri culturale iraniene dacă Teheranul se va răzbuna pentru uciderea lui Soleimani.

Donald Trump a amenințat de asemenea cu sancțiuni împotriva Irakului și a spus că, dacă trupelor americane li se va cere să plece, atunci guvernul irakian va trebui să-i plătească Washingtonului costurile pentru „baza aeriană extraordinar de scumpă” din Irak.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău