Camera Reprezentanților din SUA a votat un proiect care interzice TikTok

  • 14 Martie 19:24
Camera Reprezentanților din SUA a votat un proiect care interzice TikTok

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat un proiect de lege privind interzicerea TikTok pe tot teritoriul Statelor Unite, dacă platforma video nu va fi vândută de proprietarul său chinez.

Congresmenii susțin că structura actuală de proprietate a TikTok este o amenințare la adresa securității naționale. În replică, TikTok i-a acuzat pe parlamentari că „s-au grăbit” să aprobe proiectul, scrie bizlaw.md.

Legea, adoptată 352 de voturi pentru și 65 împotrivă, va merge la Senat, unde este neclar care va fi votul.

TikTok, care are peste 150 de milioane de utilizatori în SUA, este deținută în totalitate de firma chineză de tehnologie ByteDance Ltd.

Parlamentarii susțin că ByteDance depinde de guvernului chinez, care ar putea cere oricând accesul la datele utilizatorilor TikTok din SUA. Îngrijorarea este legată de un set de legi de securitate națională din China, care obligă companiile să asiste la colectarea de informații.

„Am oferit TikTok o alegere clară. Separați-vă de compania-mamă ByteDance, care este dependentă de Partidul Comunist Chinez, și rămâneți operaționali în Statele Unite, sau alăturați-vă PCC și suferiți consecințele. Alegerea este a TikTok”, a spus reprezentanta Cathy McMorris Rodgers.

Compania are 5 luni la dispoziție pentru a lua o decizie. După votul de la Cameră, un purtător de cuvânt al TikTok a criticat votul „pe repede înainte” și faptul că audierile în comisii au fost făcute cu ușile închise.

Adoptarea proiectului de lege în Camera Reprezentanților este doar primul pas. Și Senatul ar trebui să-l adopte, dar senatorii au indicat că va fi supus unor revizuiri detaliate. Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a spus că va trebui să se consulte cu președinții de comisii pentru a hotărî traseul proiectului de lege. Președintele american Joe Biden a spus că va promulga legea, dacă va fi aprobată de Congres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Fri
19
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău