Cambodgia | 24 de morți după prăbușirea unei clădiri în construcție

  • 24 Iunie 2019 10:35
Cambodgia | 24 de morți după prăbușirea unei clădiri în construcție

La două zile după prăbușirea unei clădiri în construcție la Sihanoukville, în Cambodgia, guvernul de la Phnom Penh a anunțat luni că bilanțul morților a crescut la 24, transmite DPA, preluat de AGERPRES. Decedații aveau vârste între 16 și 48 de ani.

Salvatorii au scos și 24 de răniți de sub mormanul de metal și beton rămas din clădirea cu șapte etaje. Circa trei sferturi din moloz a fost deja îndepărtat, dar sub dărâmături s-ar mai putea afla victime, arată un comunicat oficial.

Incidentul s-a produs sâmbătă dimineața devreme, în provincia Preah Sihanouk din sud-vestul țării. În orașul Sihanouk, capitala provinciei, s-a înregistrat în ultimii ani un ritm ridicat al construcțiilor, în contextul unor investiții chineze și al înmulțirii hotelurilor și cazinourilor care atrag în special clienți din China.

Duminică, ambasada Chinei la Phnom Penh a anunțat că un cetățean chinez investise în clădirea prăbușită și că poliția cambodgiană a arestat trei chinezi în legătură cu tragedia. Reprezentanța diplomatică a afirmat că sprijină "o investigație amănunțită a accidentului".

Oficialii declaraseră sâmbătă că nu se cunoaște cauza prăbușirii, iar luni guvernatorul provinciei și poliția nu au putut fi contactați de DPA pentru alte comentarii. Potrivit guvernatorului Yun Min, citat de ziarul Khmer Times, construcția era ilegală și s-a încercat de două ori interzicerea ei, însă constructorii au ignorat demersurile.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău