Călin Popescu Tăriceanu este desemnat candidatul ALDE la prezidențiale din România. Prima declarație

  • 24 Iulie 2019 19:17
Călin Popescu Tăriceanu este desemnat candidatul ALDE la prezidențiale din România. Prima declarație

ALDE (Partidul Alianța Liberalilor și Democraților) a votat, miercuri, în ședințele forurilor statutare, ca liderul partidului Călin Popescu Tăriceanu să fie candidatul la prezidențiale, decizia fiind luată în unanimitate.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, miercuri, că va candida la prezidențiale din partea ALDE, decizia social-democraților de a avea un candidat propriu fiind o dezamăgire. El a adăugat că PSD își propune să ajungă în turul doi, însă nu să și câștige un mandat la Cotroceni, transmite mediafax.

„Le mulțumesc foarte mult colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. În ultimele zile toată scena politică a fost invadată de informații referitoare la candidaturi, necandidaturi, alianțe, etc. După cum șțiți a existat o veche discuție în cadrul coaliției referitor la desemnarea unui candidat comun, care ar fi trebuit desemnat pe baza unor date obiective, rezultate sociologice adică. Rezultatele indică date foarte clare peste 80% cred că ar trebui o candidatură comună care să fie legată de persoana mea.

Din păcate, însă la discuțiile cu cei din PSD și cu doamna Dăncilă, am primit același răspuns la aceste argumente și anume că PSD e un partid prea mare ca să nu aibă propriul candidat. A nu avea propriul candidat nu înseamnă că partidul e mai mic. Cred că prin PSD bântuie un aer defetist, adică își propun mult prea puțin, nu își pun problema de a câștiga alegerile”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în Parlament, după ședința ALDE în care a fost desemnat prezidențiabilul partidului.

Alegerile prezidențiale în România vor avea loc pe 10 noiembrie 2019. În cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește 50% + 1 din voturi, un al doilea tur de scrutin va avea loc pe 24 noiembrie 2019, iar președintele Klaus Iohannis, ales în 2014, este eligibil pentru realegere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău