Călărași – un ținut la poarta raiului, desemnat „Cel mai bun film din Europa” la un festival din Mexic

  • 02 Noiembrie 2021 18:36
Călărași – un ținut la poarta raiului, desemnat „Cel mai bun film din Europa” la un festival din Mexic

Filmul documentar CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI (Moldova-România, 2018), în regia lui Dumitru Grosei, a câștigat premiul la categoria ”Cel mai bun film de lung metraj din Europa” în cadrul Quetzalcoatl Indigenous International Film Festival din Mexic. Festivalul este la cea de a doua ediție și va avea loc în perioada 4-14 noiembrie 2021, în orașul Oaxaca de Juárez, iar filmul CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI va fi proiectat pe 13 noiembrie.

Quetzalcoatl Indigenous International Film Festival încurajează filmele de ficțiune sau documentare, de cercetare în domeniile antropologiei și etnografiei, sau dedicate drepturilor omului, în special cele care se concentrează pe explorarea culturii nativilor, aborigenilor și indigenilor. De asemenea, acest festival promovează sustenabilitatea și conservarea patrimoniului cultural din toată lumea.

Filmul documentar CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI este despre regiunea Călărași, înconjurată de codri, care se află situat în mijlocul unei cruci imaginare formată pe harta Moldovei de patru mănăstiri: Hârjauca, Frumoasa, Hârbovăț și Răciula. Această locație bogată și frumoasă are propriile sale priorități specifice: istoria, cultura, spiritualitatea, etnografia, agricultura, meșteșugurile și obiceiurile străvechi.

Menționăm că filmul CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI a mai avut 46 de selecții oficiale și 7 premii la Festivaluri Internaționale de Film din întreaga lume, în țări ca Marea Britanie, Germania, Italia, Grecia, Olanda, SUA, Canada, China, Japonia, Rusia, România, Ungaria, Brazilia, Argentina, Letonia, Slovacia, Bosnia și Herțegovina, India, Iran, Iraq, Siria, Azerbaijan, Africa de Sud și Nigeria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău