Cahul: casa în care s-a produs o explozie ar fi fost racordată neautorizat la rețeaua de gaze

  • 21 Martie 2022 14:49
Cahul: casa în care s-a produs o explozie ar fi fost racordată neautorizat la rețeaua de gaze

Locuința din Cahul în care s-a produs o explozie în această dimineață ar fi fost racordată neautorizat la conducta de gaze. Specialiștii întreprinderii Moldovagaz au depistat o țeavă camuflată sub tencuială, montată și racordată ilegal la trecerea prin perete până la contor care ieșea într-o cutie electrică. De aici, avea loc conectarea printr-un furtun improvizat prin care se consumau ilegal gazele naturale, transmite IPN.

„Serviciul intervenție gaze 904 al SRL „Cahul-gaz” s-a deplasat imediat la fața locului și a deconectat alimentarea cu gaze din sector pentru a preveni posibilele consecințe ale unei eventuale scurgeri de gaze. În urma exploziei casa este distrusă în totalitate. O singură persoană a avut de suferit. Din primele declarații ale victimei, explozia s-a produs la momentul aprinderii luminii. Medicul de gardă a constatat arsuri puternice ale membrelor, de circa 70-80%”, se menționează într-un comunicat de presă al întreprinderii.

Moldovagaz precizează că în ultimii ani au avut loc mai multe tragedii din cauza nerespectării regulilor de securitate cu privire la utilizarea gazelor naturale, principalul factor fiind cel uman.

Două persoane au fost scoase de salvatori de sub dărâmături după ce într-o locuință de pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Cahul s-a produs o explozie. O femeie de 72 de ani, a fost salvată de sub ruine în stare de șoc, iar un bărbat de 57 de ani s-a ales cu arsuri. În urma exploziei a fost complet afectată locuința, dar și unele elemente constructive ale locuințelor din preajmă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău