Cafeaua, interzisă în unitățile de învățământ din Coreea de Sud

  • 31 August 2018 13:45
Cafeaua, interzisă în unitățile de învățământ din Coreea de Sud

Elevii și profesorii din Coreea de Sud vor trebui să-și dovedească inventivitatea pentru a rămâne treji după intrarea în vigoare a unei interdicții privind consumul de cafea în unitățile de învățământ, anunțată vineri de Guvern, relatează AFP.

Vânzarea de băuturi cu o concentrație ridicată de cofeină a fost deja interzisă în unitățile de învățământ începând din anul 2013. Însă, automatele de cafea destinate profesorilor au continuat să fie autorizate în școli, iar tinerii au putut ocoli cu ușurință interdicția.

Cafeaua și produsele conținând cofeină urmează să fie interzise tuturor persoanelor începând cu data de 14 septembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului siguranței alimentelor și medicamentelor din Coreea de Sud care a explicat că elevii apelează adesea la aceste băuturi pentru a rămâne treji și a studia până târziu în noapte.

Interdicția se va aplica în școlile primare, colegii și licee.

"Cafeaua va dispărea din cantine și de la automatele instalate în școli", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al instituției.

Potrivit publicației Chosun Ilbo, tinerii tind să recurgă la "băuturi energizante" și cafea cu lapte pentru a rămâne treji cât mai mult timp în timpul perioadelor de examene.

Ministerul a atenționat cu privire la consecințele negative asupra sănătății a consumului excesiv de cafea invocând în acest sens posibilitatea apariției stărilor de greață și a unor tulburări de ritm cardiac și de somn.

Coreea de Sud este al șaptelea cel mai important importator de cafea din lume - în 2017 au fost importate boabe de cafea în valoare de 700 de milioane de dolari - potrivit Asociației coreene pentru comerț internațional.

În medie, sud-coreenii consumă 512 căni de cafea pe an.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău