Cadrul normativ național în domeniul prevenirii și combaterii dopajului în sport va fi ajustat

  • 27 Iulie 2022 18:24
Cadrul normativ național în domeniul prevenirii și combaterii dopajului în sport va fi ajustat

Guvernul a aprobat proiectul de lege care prevede revizuirea și îmbunătățirea mecanismului de funcționare a Agenției Naționale AntiDoping (ANAD), prin instituirea unor componente noi necesare în prevenirea și combaterea dopajului în sport la nivel național.

Documentul urmărește și instituirea Comisiei de Apel în cadrul  Cancelariei de Stat cu scopul de a examina și soluționa deciziile ANAD  sau ale Comisiei de audiere. 

Acest lucru va permite ca dosarele  sportivilor și ale personalului asistent al sportivilor, suspectați în  încălcarea reglementărilor antidoping, să fie examinate și soluționate  pentru prima dată în Republica Moldova. Inclusiv, este reglementat  procesul prin care se va elimina, reduce sau îngheța perioada de  suspendare a sportivilor.    

Proiectul vine să ajusteze cadrul normativ național în domeniul  prevenirii și combaterii dopajului în sport la prevederile noului Cod  Mondial Anti-Doping, intrat în vigoare anul trecut.    

Schimbările sunt absolut necesare pentru pregătirea echipelor naționale  pentru Campionatele Mondiale și Europene, Jocurile Europene  Cracovia-Malopolska 2023 și Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. 

În  cazul nealinierii legislației naționale anti-doping la standardele  noului Cod, sportivii din țara noastră nu vor putea evolua la  competițiile internaționale sub steagul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău