Cadrul bugetar pe termen mediu (2021-2023) va fi publicat în Monitorul Oficial

  • 12 Noiembrie 2020 12:24
Cadrul bugetar pe termen mediu (2021-2023) va fi publicat în Monitorul Oficial

Hotărârea Guvernului cu privire la aprobarea Cadrului bugetar pe termen mediu (2021-2023) urmează să fie făcută publică în Monitorul Oficial de vineri, 13 noiembrie. Acesta a fost elaborat pe fundalul impactului COVID-19 și al calamităților naturale asupra economiei, transmite MOLDPRES.

Documentul prezintă aspecte legate de gestionarea provocărilor bugetare și eficientizarea cheltuielilor publice în scopul combaterii efectelor pandemiei și relansarea economiei. Strategiile propuse au fost coordonate cu partenerii de dezvoltare și vor ghida autoritățile la planificarea bugetelor locale și a bugetului de stat pentru următorii trei ani.

„Considerând evoluțiile fulminante ale situației, putem avea un grad de scepticism privind relevanța acestui document pentru toți trei ani, însă, cu siguranță, va servi baza bugetului pentru anul viitor. Ministerul Finanțelor a remis deja tuturor ministerelor limitele de cheltuieli. Anul viitor este important să revenim la acțiuni de susținere a economiei", a estimat premierul Ion Chicu.

Parametrii bugetari pentru anul 2021 au fost agreați cu experții Fondului Monetar Internațional. Pentru Guvern rămân a fi prioritare investițiile în infrastructură. Cheltuielile pentru infrastructura drumurilor vor rămâne cel puțin la nivelul acestui an. Pe lângă cele 300 milioane care sunt, tradițional, în Fondul Ecologic Național, vor fi alocate suplimentar 200 milioane pentru finalizarea proiectelor ce țin de aprovizionarea cu apă și canalizare.

Prezenta hotărâre intră în vigoare mâine, la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău