Cadrele didactice din California vor trebui să se vaccineze sau să se testeze săptămânal

  • 12 August 2021 10:55
Cadrele didactice din California vor trebui să se vaccineze sau să se testeze săptămânal

Toate cadrele didactice din California vor trebui să fie vaccinate împotriva COVID-19 sau să facă teste săptămânale, a anunțat miercuri guvernatorul acestui stat, unde numărul infecțiilor este într-o creștere accelerată, informează AFP, citat de AGERPRES.

„Pentru a oferi părinților garanția siguranței copiilor lor în momentul când școlile își vor relua cursurile cu prezență fizică, îndemnăm întregul personal școlar să se vaccineze”, a precizat Gavin Newsom.

Cu peste 10.000 de noi cazuri zilnice, de zece ori mai mult decât în urmă cu două luni, recrudescența COVID-19 în acest stat, cel mai populat din Statele Unite, alimentată de varianta foarte contagioasă Delta, amenință redeschiderea unităților școlare.

„Vaccinarea este modalitatea prin care vom reuși să punem capăt acestei pandemii. Ca tată, aștept cu nerăbdare reînceperea anului școlar, iar copiii din California să revină în sălile de clase”, a mai spus guvernatorul democrat.

Măsura anunțată miercuri, care vizează atât școlile publice, cât și pe cele private, a fost salutată de asociațiile de părinți.

„Vrem să facem tot posibilul pentru a-i proteja pe copiii cei mai vulnerabili și pentru a ne asigura că toți copiii se pot întoarce la școală în cele mai sigure condiții'', a afirmat Carol Green, președinta unei asociații de părinți și profesori (PTA) din California.

„Suntem de părere că profesorii sunt lucrători esențiali”, a adăugat aceasta.

Peste două treimi din locuitorii Californiei cu vârsta peste 12 ani sunt complet vaccinați, potrivit autorităților sanitare locale.

Vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor mai mici de 10 ani nu a primit încă acordul Agenției americane pentru medicamente (FDA).

Alianța Pfizer/BioNTech a anunțat în luna mai că speră să depună în septembrie o cerere de autorizare în regim de urgență a vaccinului lor pentru a fi administrat copiilor cu vârste între 2 și 11 ani în Statele Unite. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău