Căderi de zăpadă în Mallorca

  • 16 Februarie 2016 09:47
Căderi de zăpadă în Mallorca

Iarna sosită cu întârziere în Peninsula Iberică s-a manifestat luni în Spania prin căderi de zăpadă ce au cumulat un strat de 20 centimetri în zona lanțului muntos Sierra de Tramuntana de pe insula Mallorca, în timp ce partea de nord a Portugaliei a fost afectată de inundații în urma ploilor abundente, transmite Agerpres.Schimbarea vremii a venit ca…

Iarna sosită cu întârziere în Peninsula Iberică s-a manifestat luni în Spania prin căderi de zăpadă ce au cumulat un strat de 20 centimetri în zona lanțului muntos Sierra de Tramuntana de pe insula Mallorca, în timp ce partea de nord a Portugaliei a fost afectată de inundații în urma ploilor abundente, transmite Agerpres.

Schimbarea vremii a venit ca un șoc pentru locuitorii insulei mediteraneene Mallorca, care s-au bucurat până de curând de temperaturi de aproximativ 20 de grade Celsius, potrivit presei online.

În zona continentală a Spaniei, peste 20 de drumuri au fost închise din cauza zăpezii, cu sute de șoferi blocați timp de mai multe ore în mașinile lor lângă Ourense, în regiunea Galicia, din nord-vestul țării, care a fost cel mai grav afectată de vremea nefavorabilă.

În același timp, nordul Portugaliei este afectat de inundații puternice cauzate de ploi soldate cu daune de peste 2 milioane de euro în regiunea Coimbra, conform datelor obținute de cotidianul 'Diario de Noticias'.

Nivelul apei a crescut temporar la aproximativ un metru în biserica mănăstirii istorice Santa Clara-a-Velha, ca urmare a creșterii nivelului râului Mondego din apropiere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău