Cabinetul Gavriliță propune mai multe proiecte de dezvoltare regională

  • 06 August 2021 11:31
Cabinetul Gavriliță propune mai multe proiecte de dezvoltare regională

Premierul desemnat, Natalia Gavriliță, a făcut public programul de guvernare, potrivit căruia viitorul Executiv își propune să asigure implementarea unei serii de proiecte de infrastructură și de dezvoltare regională, în următorii patru ani, transmite MOLDPRES.

Viitoarea echipă guvernamentală promite să construiască sau să reabiliteze trei mii de kilometri de rețele centralizate de apă și canalizare; trei mii de kilometri de drumuri și străzi rurale, 2800 km de drumuri naționale care se află în stare rea și foarte rea. Guvernul Gavriliță se angajează să construiască poligoane moderne de stocare a deșeurilor în toate regiunile țării și va implementa tehnologii de sortare și reciclare a deșeurilor, notează sursa citată.

Un alt obiectiv major anunțat de viitorul Guvern este construirea sau reabilitarea a nouă stații de epurare în orașele Edineț, Soroca, Orhei, Ungheni, Hâncești, Comrat, Strășeni, Ceadâr-Lunga și Cahul. „Vom renova cel puțin 500 de grădinițe și vom extinde serviciile de creșe-grădinițe. Toate școlile și grădinițele vor avea WC-uri și sisteme sanitare moderne”, a afirmat Gavriliță.

Alte proiecte anunțate se referă la construirea a două spitale regionale moderne – la Cahul și la Bălți; instalarea sau reabilitarea sistemului de iluminat modern pe zece mii de km de străzi și drumuri comunale; construirea căii ferate europene până la Chișinău; construcția a două poduri peste Prut (Ungheni și Leova) și un pod peste Nistru (Iampol-Cosăuți); reabilitarea podului Giurgiulești-Galați; finalizarea construcției stației electrice de tip back-to-back la Vulcănești și a liniei de transport între Vulcănești și Chișinău; asigurarea funcționalității gazoductului Iași-Ungheni; reabilitarea termică și reparația fațadelor la 20% din blocuri din țară; dezvoltarea transportului modern în principalele orașe din țară – Chișinău, Bălți, Cahul, Soroca, Orhei, Edineț; examinarea fezabilității reabilitării aeroporturilor regionale Bălți-Leadoveni și Mărculești; repararea capitală a nodului hidrotehnic Costești-Stânca.

Cabinetul Gavriliță și programul acestuia de guvernare urmează să primească astăzi votul de încredere al Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău